Mатериалдык алемде мангiлiк ештене жок

541. Есік алдарынызды, кораларынызды тазаланыздар, коркейтіндер, себебі ен сасык жаман коріністер жойіттердін ауласында болады.
Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Адамнын денесі – галамшардын кішкентай кошірмесі, ал галамшар – алып адам. Гарышта болатын агымдар, біздін танімізде де болып жатыр. Ішкі куаттын уйлесімділігі бузылганда ас кортылмайды да кейбір аурулар бас котере бастайды. (Осындай агымдар коршаган ортада да болады. Мысалы, ыластык пен кір-кокыс – кандала, егеукуйрык, тышкан т.б. осіп орбуіне жагдай тугызады, ал олар жукпалы аурулардын тасымалдаушылары).

Біз озіміздін бау бакшамызды жеп жаткан зиянкестерді жиі кореміз. Олармен курес жонді натиже де бермейтіні белгілі. Коршаган ортанын, оз ішіміздегі экологиянын, сананын былгануы денемізде – іріп-шірітетін, ауру акелетін томенгі сатыдагы микроорганизімдер мен  микробтарды кобейе бастайды.

Арбір жан иесінін денесі келенсіздіктерден сактануы ушін коргаушы (имундык) жуйемен жабдыкталган. Бул жуйе табиги калыпта гана жаксы жумыс істейді. Гарышта арбір жан иесіне тамак, су, жылу, жарыктан баска шипалык заттар да берілген.

 Коконістер, жемістер, шоптер жер бетінін барлык аумгында бар. Жаратушынын жараткан табиги тагамдары коргау жуйесін шындап кана коймайды, ол сананы тазалаумен бірге ауруларды да жазады.

Пандік (материалдык) алемде мангілік ештене жок. Барлык жан иелері туады, тіршілік жасайды, озі сияктыларды тудырады да картайып барып оледі. (Кейбір рухани кітаптардын деректеріне суйенсек: суда тіршілік ететін жануарлардын 900 мын турі бар; агаштар мен осімдіктердін 2 млн турі бар; адам тектес  жан иелерінін 400 мын турі бар екен).

 Бул алемге косамжарлык ягни екі жактылык тан: куаныш пен кайгы, кайырымдылык пен зулымдык, туу мен олу, суйіспеншілік пен жеккорушілік, корінетін мен корінбейтін, тандік жане руханилык т.б. Біздін мумкіншілігіміз шектеулі болгандыктан ар жагымызда не болып жатканын біле алмаймыз.


Рецензии