Б з Аллага сенгенде гана табиги омiр суремiз

Журегімізде орналаскан Газиз жан - Алланын куаты, энергиясы. Ол бізді іс-арекетке итерді, бізді рухани кітаптар окуга, немесе дурыс жолга тусуіміз ушін бір адамды жіберді, акыл-кенеспен комектеседі.

 Егер де сіз катты наукастанып жатканда, ауруыныздын шипасы Алладан келмесе дуниедегі ен білгір дарігер емдесе де комектеспейді. Сондыктан да біз Алланын еркімен тауір боламыз, ауруымыздан жазыламыз.  Біз Аллага сенгенде гана табиги омір суре аламыз.

Кейбір кездерде дарменсіздік, уайым, сагыныш, ансау басып тумшалап алады. Уайым мен сагынышка негіз жок болса да жане онымен куресуге де дарменсіз боламыз, себебі біздін жанымыз озінін мангілік суйікті Жаратушысын ансайды, сагынады.

Осы ансаудын себеп-салдарын тусінбей осынын туйінін пандік алемнен іздеп кейбіреуіміз арак ішеміз, бангі шегеміз, енді біреуіміз театрга, кинога, дискотекага барамыз, махаббаттан іздейміз, ауен тындаймыз.

Шарасыздыктан осыдан шыгатын жол іздеп мешітке барып Алланы суйуге тырысады, біракта Жаратушы туралы білімі жок болгандыктан бул іс-каракеті іске аспайды. Алла сондай алыста, Ол кайда? Біз Алла туралы тукте білмейміз, молдалар мешітте осы туралы айтса да кабылдай алмаймыз.

Жаратушыны сую турмак, оз жакындарымызды да жаксы коре алмаймыз. Пандік алемде кітап, кино кейіпкерлерін суйеміз. Жарнамасы жаксы болса ел баскарган косемдерді, басшыларды, батырларды суйеміз.

Біздін алдынгы урпак, жас кунімізде озімізде Ленинді, Сталинді, Брежневті, Конаевті марксизм, ленинизм теорияларын суйдік кой. Казіргі кітаптарда Жаратушынын Жогаргы Тулгасы туралы толык білім берілмейді, сондыктан да білмейтінімізді сую оте киын. Бір де бір оку орнында Кудай туралы ілім окытылмайды, сондыктан адамзаттын басты болігі карангылык тумшауында болады.

Жаратушы туралы барлык акпарат куралдарынан айту керек, халыктын козін ашып, журектеріндегі кірді аршу кажет.  Кудайга шукір еліміз, экономикамыз каркынды дамуда. Бізге ендігі жетіспейтіні тек осы рухани ілім гана.

Осыны дурыс жолга коя алсак коптеген келенсіздіктерден кутылар едік. Тек кана бір мысал: егер де біз букілалемдік аділеттілік, карымта занын халкымыздын журегіне уялата білсек жемкор да, паракор да, кылмыс та, маскунем мен бангішілер де азайып, женіл журістегі кыздарымыз да дурыс жолга тусер еді.


Рецензии