Маскунем улын емдеуге акелген айел

Ескерту: Автор касіпкой жазушы, не журналист, не баксы, не емші, не коріпкел, не кумалакшы емес. Асет Ризаулына Кудайдын кудіретімен "жанды жетелеуші" орысша айтканда "проводник души" касиеті 2009 жылы Грецияда Зевс туган «Крит» аралында конып, пір Бекет атанын жане киелі Самарканд жерінде жаткан улы колбасшы Амір Темірдін мазарында ушінші тылсым козі ашылган - Рухани Устаз.

Асет Ризаулынын Жаратушы дарыткан касиеттері: кара дуга, тіл, коз тигендерді тазалау, адамнын омірдегі жане бизнестегі жолын ашу, аурасын тазалау, журегінін кірін аршу, періштелерін кайта кайтарып озіне кондырып беру, барлык ауруларынан арылту, омірлік багдарламасын тубегейлі жаксы жакка озгерту, ата баба аруактарымен тікелей тілдестіру аркылы бірнеше гасырлар бойы байланыс узіліп калган ата бабаларынын несібесін, байлыгын кайта кондыру.

Себебі, ата баба аруактары аркашанда урпагынын камын ойлайды. Урпагынын ішінен озінін несібесін, байлыгын беретін адам тандайды. Сол адамга ата бабаларынын аруагы бакытын, байлыгын, несібесін "жанды жетелеуші" данекер - медиум аркылы береді. Бул да Кудайдын кереметі!

Себебі, XXI гасыр: информация - куат гасыры. Адам журегіндегі Жаратушы - Газиз жанымен тікелей озі сойлесе алады.

Асет Ризаулы - Кудайдын кудіретімен адамнын оз басына, жеті урім бутак урпагына дейін, озінін турып жаткан шанырагына: кара дугадан, тіл козден, жын шайтандардан, перілерден коргайтын коргау коршау салып бере алады.

Кандай адам болмасын Озінін омірін, денсаулыгын жаксартып, енсесін езіп турган карыздарынан, жокшылыктан, кедейшіліктен кутылып, молшылык пен байлыкка, куаныш пен бакытка шомылам десе томендегі телефон аркылы Асет Ризаулы Мукашбековтын озімен ауызба-ауыз тілдесіп, тікелей жолыгып: ем, шипа алуларына жане тагдырын жаксы жакка тубегейлі озгертіп алуларына болады.

Электрондык поштасы: "mukashbekov.aset @ yandex. Kz"
Уялы телефоны: +7 701 733 55 71;




Емшіге бір айел озінін маскунем улына кол ушін беруін отінеді. Ангіме барысында айел озін буртурлі устады. Емші: «Озі арак ішеді, онымен коймай улына жардем беруін сурайды», – деп іштей ойлайды.

Сойтсе алгі айел будан бірнеше жыл бурын маскунемдіктен емделіп «кулыпталыпты». «Кулыпталган»-менде жан-дуниесінде ауру сакталып калган. Онын сырткы бейнесі, кылыгы осыны білдіріп турды. Емші мен айел сойлеседі:

– Мен аракты койганыма куаныштымын.
– Канша жылга «кулыпталдыныз».
– Барлык калган оміріме. Мен осыган разымын. Бірак, улым іше бастады.

Бул айел онын ауруынын баласына «кошкенін» тусіне алмай ан-тан болды. Алгі айел «кулыптау»-дын комегімен, озінін аракка кумарлыгын туншыктырып, Газиз жанынын тубіне сунгітіп жібергенімен, нактылы себебі жойылган жок. Ал, онын улына анасынын Газиз жаны ыкпал етті.

Арак-шараптан акыл да, пайда да, абырой да, кайырымды мінез-кулык та, адамгершілік те кутпе!  Мулде ішпейтін адам – нагыз кадырлы адам. Шынгыс хан

Ішкі жан-дуниесіндегі нактылы себептін козін куртпай, адам баска ауруга ушырайды. Ауырмаган куннін озінде, осыны озінін урпактарына «откізіп» береді. Кулыптау-кодирование будан біраз жыл бурын озінін жаксы жактарын корсетті. Бірак, казір осы маселенін туйіншегін шешу ушін баска шешім табу кажет.

Будан шыгатын жол бар ма? Арине бар!
Маскунемдіктен жазылудын негізгі бастауы – адамнын озінін ішкі жан-дуниесінде бугып жатыр. Тек оган баратын сурлеуді табу керек. Маскунемді емдеу (туншыктыру емес) – адам озінін ауруынын жауапкершілігін озіне гана жуктегенде гана іске асады.

Ен алдымен кандай курбандыкка бармасын, осы аурудан кайтсем де кутылам деген озінін зор калауы болуы шарт. Откенімен коштасып, озін тауып, салауатты омір салтымен баска адамга айлану. Барлыгын шешетін озінізсіз. Озіне жане емшіге деген сенім – гажайып жасайды. Ол ушін біраз тер тогуге тура келеді.

Барі тусінікті сиякты, ішімдік – У. Ол денсаулыкка зиян. Ол омірінді талкандап, жануяннан ажырастырып, тентіретіп, аздырып жібереді. Бул жайлы оте коп жазылып та, айтылып та жур.

Бірак, неліктен адамдар оздерін ішімдікпен улай береді?
Каншама жылдар бойы аракпен, маскунемдікпен куресудеміз – натиже шамалы. «Куш – карма-карсы кушке тен» деген физиканын заны бар. Буны мектеп кабыргасынан білеміз. Біз негурлым маскунемдік, арак туралы коп айтамыз, согурлум маскунемдікпен куресу киындап, курделене тусуде.

Маскунемдік – жеке бастын ауруы, ішімдік озінше ішкі жан-дуниеннін ауруынын «дарісі». Мынаны білуініз шарт: ішімдік ауру тудырмайды, керісінше адамнын ішкі жан-дуниесінін озі бастапкыда-ак ауруга шалдыккан. Адам озінін ішкі жан-дуниесінін жарасын женілдеткісі келіп, бангілік (наркотик) заттарды ансайды. Сондыктан, алдымен адамнын жан-дуниесін емдеу шарт. Сонда бангігіе деген куштарлыгы озінен-озі куриды, жогалады, жабылады.

Маскунемнін жаны ауру. Оган – коркыныш, урей, жалгыздык, коре алмаушылык, кызганыш, реніш-окпе, ашу-ыза, тунілу «вирустары» жуккан. Ішімдік уакытша осыларды залалсыздандырады, умыттырады. Арине, арак адамнын ішкі жан-дуниесінін жарасын, жанын емдемейді.

Барлык химиялык коспалар сиякты ішімдіктін де жанама жаман салдары болады. Улы заттар калдыгы ішкі мушелерге шогырланады, асіресе ми мен бауырга. Біртіндеп озінін талкандау жумысын жургізе бастайды. Сонда арак – у, екінші кырынан наукаска уакытша болса да жардемдеседі.

Арактын оміршендігі – адамдардын копшілігі іздейді. Олар ішімдіктін кулы болып, оган озінін еркін, жігерін, куатын: уакытша болса да озін тыныш сезіну ушін курбандыкка шалады. Сагым-елес ушін осындай толемакы толеуге тура ма? Озіннін омірінді, куатынды біраз гана болатын бангілік бакытка айырбастауга бола ма?

Болды жетеді!
Барлык куш жігерімізді маскунемдікпен емес, озінді жетілдіруге, рухани дамытуга жумсау кажет. Адам – табигаттын улы туындыларынын біреуі. Адамда жануарлар мен осімдіктерде жок касиет – кие бар. Бул касиет – озін-озі жетілдіру, жана бірдемеге уйрену, акикатты тусіне алу.

Не істеу керек?
Ен алдымен – ішімдіктерді, аракты касірет, зиян деп кабылдаулан бас тарту кажет! Егер сізде аракка деген кумарлык бар болса, онда озінізге ренжімей тура-турыныз. Алдымен ішкі жан-дуниенізге уніліп, аракты не ушін ішкін келетінінді аныктап алыныз.

 Бунын кандай пайдасы бар? Иа! Пайдасын аныктаныз! Созіміз тусінікті болу ушін мысалдар келтіре кетейік:

Арак – адамнын сезім-кубылысын озгертетін бангілік (наркотиктік) сенімді курал. Баскаша айтсак, кандай адамнын болмасын арак ішудегі максаты – озінін сезім кубылыстарын озгерту.

Мысалы, ішімдік коптеген адамдарга бостандык, босансу, еркіндік береді. Мамыражай калыпка енеді. Енді біреулер, келісім-шартка кол коюды женілдету ушін, салт-дастур ретінде колданады.

Баска біреулер ангімесі жарасу ушін ішеді. Баз біреулер шаршагандарын басу ушін ішеді. Коптеген адамдар жуйкесінін ширыгуын таркататын, шындыктан, корланып-жиылып калган шыргаландардан кашу ушін ішеді. Бірак, булардын барі – озінді-озін алдау.

Бунымен шыргалан шешілмейді, одан арман орши туседі. Шыргаландардан кашу емес, оларды шешу керек. Озіннен кашып кутыла алмайсын! Шындыктан, акикаттан калай кашасын? Осылардын барін курган озінсін гой! Біз оз омірімізді озіміз курамыз гой.

Олай болса, одан кашу емес, оны озгерту кажет. Ол ушін озіннен бастауын шарт. Ішімдік – адамнын конілін котереді, куаныш пен шаттыка болеп, сенімділік тугызады. Омірде куанышка, шаттыкка, бакытка толы тіршілік кешуге баска жол жок па? Бар болса онын адісі кандай?

Маскунемдіктен емделудін бірінші кадамы, арактын жаксы жактарын жазудан бастаныз.
Жазып болганнан кейін, осы шаттык, куаныш, бакыт т.б. акелетін баска адістерді тізіп жазыныз. Ол ішімдіктен жаксы, сенімді болсын.

Мынандай ереже бар: «Егерде жаман кылыктарыныздан кутылгыныз келсе, онда жана кайырымды кылыктарды курыныз! Осы кайырымды кылыктарды тап осы саттен танданыз, бастаныз! Ертенге калдырманыз. Казак айтады: Еріншектін ертені таусылмайды», – деп. Оз омірінізді, жакындарыныздын омірін улауды догарыныз, токтатыныз!».

Енді «жана тартіп адістерінін не екенін толык тусіндіре кетейік. Жана тартіп адістері – жана ойлар, сезім кубылыстары, коршаган алемге деген баска козкарас. Бул омірдін артурлі жагдайларына, болып жаткан окигаларга баскаша карау, осыларды баскаша багалау.

Осы кезге дейін сізде тандау болган жок, сіз арактын кулы болып, одан кутыла алмадыныз. Енді тандау бар, ол – кайырымды, кайырлы адеттер.

Озінізді куттыктаныз! Осы саттен бастап азаттык алдыныз!
Маскунемдік – адамнын жеке тулгасынын ауруы. Маскунемдік дегеніміз – жан дуниесі, жаны ауру адам. Оз омірін жан-жакты уйлестіре алган адам, еш уакытта сілейе тойып, мас болып арак ішпейді.

 Бундай жагдайда ішімдікпен арпалысу, онымен куресу акымактык болар еді. Себебі, ол оз омірін озі курып, омірдегі керектісін тапкан. Жазылу ушін адамдарды жактырмаудан, жанжалшыл болудан т.б. жаман кылыктардан арылып, жан-дуниенізді тазаланыз. Маскунемдікті куйзеліс пен жан ауруы туындатады. Осы кезде арак жан-дуниенді жазгандай болады. Бірак, бунын барі уакытша елес.

Мас болу – оз еркінмен жындану. Аристотель

Осы саттен бастап маскунемдікке душар кылган: келенсіз ойлардан, жаман кылыктардан кутыла бастаныз. Сіз ушін буны баска пенде істемейді.

Келенсіз ойлардын, жагдайлардын кейбіреулері томендегідей:
– Артурлі коркыныштар: келешекке деген, біреу жазым кылып кетеді-ау деген;
– Озін кіналі сезініп, озін жазалагысы келуі;

– Откен кундеріне окіну;
– Сары уайым, куйзеліс, іші пысу;
– Жангыздык сезімі;

– Окпе, реніш, ашу-ызы, коре алмаушылык, жек кору;
– Біреуді кіналау, жеркеніштік, адаммен тіл табысып сойлесе алмау;
– Кызганыш, кундеу;

– Озіне-озі канагаттанбау. Оміріне, коршаган ортага, алемге конілі болмау;
– Тыгырыкка тірелу сезімі;

– Озін кем санау, озіне сенбеу. Озін не еркек, не айел ретінде сезінбеу;
Оз омірінізге суйіспеншілік, куаныш, шаттык, рухани тыныштык, уйлесімділікті кіргізініз. Жаман ойлардан, келенсіз кылыктардан калай кутылуга болады?

Ол ушін оз козкарасынызды міндетті турде озгертініз. Озінізді коршаган алемді, айналандагы адамдарды баскаша багалап уйренініз. Баскаша жол жок.

Кыскаша кортындылайык:

1. Маскунемдіктен калай болса да арыламын деген: кайтпас кайсар калау, максат, осыны іске асыратын мукалмас жігер кажет.

2. Оз омірінізде аракты не ушін ішкенінізді аныктап алыныз. Ол сізге кандай пайдалы міндет аткарды?

3. Жана тартіп адісін курып, осыны іске асыра бастаныз. Жана кайырымды кылыктарды адет кылып, тандау еркінін тізгінін босатыныз.

4. Кері кеткен келенсіз ойлардан арылыныз. Озінізге, Алемге, айналандагы адамдарга деген козкарасынызды кілт, тубдегейлі озгертініз.


Рецензии