Темекi шегу адетiнен арылуга бола ма?

Ескерту: Автор касіпкой жазушы, не журналист, не баксы, не емші, не коріпкел, не кумалакшы емес. Асет Ризаулына Кудайдын кудіретімен "жанды жетелеуші" орысша айтканда "проводник души" касиеті 2009 жылы Грецияда Зевс туган «Крит» аралында конып, пір Бекет атанын жане киелі Самарканд жерінде жаткан улы колбасшы Амір Темірдін мазарында ушінші тылсым козі ашылган - Рухани Устаз.

Асет Ризаулынын Жаратушы дарыткан касиеттері: кара дуга, тіл, коз тигендерді тазалау, адамнын омірдегі жане бизнестегі жолын ашу, аурасын тазалау, журегінін кірін аршу, періштелерін кайта кайтарып озіне кондырып беру, барлык ауруларынан арылту, омірлік багдарламасын тубегейлі жаксы жакка озгерту, ата баба аруактарымен тікелей тілдестіру аркылы бірнеше гасырлар бойы байланыс узіліп калган ата бабаларынын несібесін, байлыгын кайта кондыру.

Себебі, ата баба аруактары аркашанда урпагынын камын ойлайды. Урпагынын ішінен озінін несібесін, байлыгын беретін адам тандайды. Сол адамга ата бабаларынын аруагы бакытын, байлыгын, несібесін "жанды жетелеуші" данекер - медиум аркылы береді. Бул да Кудайдын кереметі!

Себебі, XXI гасыр: информация - куат гасыры. Адам журегіндегі Жаратушы - Газиз жанымен тікелей озі сойлесе алады.

Асет Ризаулы - Кудайдын кудіретімен адамнын оз басына, жеті урім бутак урпагына дейін, озінін турып жаткан шанырагына: кара дугадан, тіл козден, жын шайтандардан, перілерден коргайтын коргау коршау салып бере алады.

Кандай адам болмасын Озінін омірін, денсаулыгын жаксартып, енсесін езіп турган карыздарынан, жокшылыктан, кедейшіліктен кутылып, молшылык пен байлыкка, куаныш пен бакытка шомылам десе томендегі телефон аркылы Асет Ризаулы Мукашбековтын озімен ауызба-ауыз тілдесіп, тікелей жолыгып: ем, шипа алуларына жане тагдырын жаксы жакка тубегейлі озгертіп алуларына болады.

Электрондык поштасы: "mukashbekov.aset @ yandex. Kz"
Уялы телефоны: +7 701 733 55 71;




"Жан талпынар талайды кормек ушін,
Ар сырын дуниенін білмек ушін.
Дене байгус салмак боп баса берер,
Жаралган гой тубінде олмек ушін".   

Шакарім

Темекі шегетін адамдардын басым болігі, темекіге жас кезінен уйренген. Темекі дамді деп ешкім айта алмайды. Алгаш тартканда басын айланып, журегін локсып, жотелесін.

 Темекі шегетін адам – сасык дем, ентігуді, тісінін саргайуын, жугіре алмайтын окпе, кырылдаган тамак, окпенін катерлі ісік ауруынын елесін, окпе, журек ауруларына шалдыгатынын барі біледі. Біракта, оларды темекіні кайта тутатуга не мажбур етеді?

Адамдар лаззат алу ушін емес, озінін когамдагы алатын орнын білдіру ушін тарта бастап, сонынан адетке айландырады. Бозбала-жасоспірімдер озінін жеке тулгасынын маныздылыгын корсету ушін, жас кыздар ешкімге тауелді еместігін жане назіктігін айшыктагысы келеді.

Ержете келе осылар баска магынага ие болады. Ересектер оздерінін сезімдерін бакылап: тыныштык, жагдайы жаман емес екенін, байсалды калпын айгактайды. Адам – темекі тутатудын озін, озінін сезімінін биіктігінін белгісі деп санауга адеттенген.

Темекі шегу барысында пайда болатын калып:
– Озінін ешкімге тауелді еместігінін, ержеткеннін белгісі;

– Озін топтын бір болігі сезінуін, олармен карым-катынас жасай алатындыгын;
– Жагдайынын жаман еместігін, ішкі сезімінін жумсактыгын, тыныштыгын, байсалдылыгын;

– Озінін сезім кубылыстарын бакылай алатындыгын, мамыражай калыпка келетіндігін;
– Ойын бір багытка багыттай алатын сезімі, ойлай алу кабілетінін жогарлылыгын;
– Озінін ерекше сезімтал жан екенін;

– Озінін нагыз еркек, от басы екенін сезіну;
– Жумыс кабілетінін артатынына;
– Бір жумысты копарып тастаганын;

– Уакытын откізу ушін;
– Жана кунге, жана каркын беру ушін;
– Озінін молшылыкта омір суретінін корсеткісі келеді (кымбат шылым шегіп).

\\Сіз шылымга калай байлангансыз?\\

Ен бірінші істейтін шаруаныз, озініз темекі тартудан бас тартыныз. «Мен шылымды белгілі бір максатымды орындау ушін шеккенмін». Енді ойланыныз. Денсаулыкка зиян осы адіс колайлы ма? Мумкін осыны баска бірдемемен алмастырармын?

\\Озінізге тандау жасаныз!\\

Сырын мен білетін бірден – бір сулулык – денсаулык. Г. Гейне

Салауатты омір салтын устангыныз келсе, жаксы калау жасаныз. Сол колынызбен мына создерді: «Мен шылымнан женіл кутыламын. Салауатты омір салтын устанамын. Менін окпем таза, дем алысым тунык. Мен жана тартіп адістерін курамын. Жана ойлардын комегімен темекіні онай тастаймын», – деп жазып кунделікті окып кайталаныз.

Мысалы, сіз шылым шегіп, шертие карап, озініздін еркек – уй иесі екенінізді корсеткініз келеді. Енді ойланыныз, баска кандай адістермен еркек екенінізді баса корсетуге болады?

Нак еркек болудын белгілері коп: жігерлі болу, озіне барлык жауапкершілікті жуктеу, уадеде туру, оз бетінше шешім кабылдау. Сіз осы белгілердін біреуін дамыта беруінізге болады. Осылайша Газиз жаныныз осыган калыптасып, оны озініздін пайданыз ушін, ен кауіпсіз адістердін біреуіне айландырады.

Егер темекі озінізге тыныштык, жайлы жагдай акелуге комектессе, онда омірініздін кандай кырына канагаттанбайсыз, кандай кырынын жайсыз жагдайын жактырмайсыз, соны аныктаныз. Озініздін жеке шыргаландарыныздын шырмауын шешкеннен кейін, озініз де шылым шекпейтін боласыз. Рахаттану мен тыныштыктын, мамыражай калыпка келудін баска адісін табуды уйренесіз.

Озініздін тартібінізде белгілі бір сезімге жеткізетін жол бар екенін білгеннен кейін, шылым шегуді азайта бастап, токтатыныз. Арбір тарткан темекінізге алгыс айтып, азат етіп, мынандай содермен шыгарып салыныз: «Сен менін белгілі бір калауымды іске асыру ушін комектескеніне алгыс айтамын; мен сені байлаудан азат етемін; саган суйіспеншілікпен разы бола отырып, оз омірімнен біржола босатамын». Егер темекіні нак тастагыныз келсе, булай істеудін тук киындыгы жок.

Кейбір кезде кымбат темекі байлыктын, молшылыктын, іскер адамнын коркі сиякты болып корінеді. Дуние жузіндегі аса бір мынгырган бай, атакты адамга сурак койыпты:
– Сіз кандай шылым шегесіз?

– Мен мынгырган оте баймын. Не калаймын барі бар. Озімді, оз омірімді аса жогары багалап суйемін. Сондыктан, ешкандай да камшылайтын затка зару емеспін, – деп жауап кайтарыпты алгі шіріген бай.

Акикатында кімнін шыргаланы коп, тек солар гана шылым шегеді. Темекісіз-ак, омірдін кызыгына шомылып, кеуденді кере таза ауамен демалганга не жетсін! Барлык темекі шегетін пенделерді біріктіретін, аса манызды нарсе – темекі шегетіндер артурлі денгейде омірді жокка шыгарады. Олар оздерін, омірдін агымын жактырмагандыктан, оздерін темекімен талкандайды.

Осы жалган фани омірде – озінізді жане омір агымын суйе бастаныз. Сонда сіздін суйіспеншілігініз аса жогаргы денгейге котеріледі, озініз-ак темекіден бас тартатын боласыз.


Рецензии