Сiз жетiлгеннiн барiсiз

 Аркім Алла тагаланын жардемімен тапкан табысына карай каражат кылады. Алла тагаладан пендесіне келетін сабырлылык, корген киыншылыгына карай болады. Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Сіз жетілгенсіз, шарыктау шегіне жеттініз. Сіз енді осы калыпта болмайсыз, сіз болмыстын барысыз! Осыны омірдегі тажірибенізге суйене отырып ойланыныз.

Егер осыган дейінгі жинактаган тажірибенізге, казіргі денсаулыгынызга, кызметінізге, жакын адамдармен карым-катынасынызга – омірге казір куанбасаныз, онда алда турган тагы да болатын жана озгерістерге де куана алмайтын боласыз. Біздін омірге куана білуіміздін бастауы, сырткы асерге емес, озіміздін омірді калай кабылдауымызга байланысты.

Бакыт пен канагаттанушылыкты, денсаулыкты бізге ешкім де сырттан бере алмайды. Оміріміздін сапасы озіміздін тандауымызга байланысты, ал тандау біздін оз еркімізде. Алемдегі алатын орнымыз біздін ойлауымызга сайкес болады. Сіздін канагаттануыныз ушін кобірек нарсе берсе де, сіз барібір канагаттана алмайсыз.

Молшылыкка жету ушін іштей: «Мен озіме-озім унаймын, озімді казіргі бар касиеттеріммен, жетістіктеріммен суйемін. Маган бакытты болу ушін осыдан артык ештененін кажеті жок. Мен журегіммен озімнін осылай екенімді туйсінемін. 

Алем шексіз, мен – алемнін бір болшегімін, сондыктан, мен де шексізбін» деп туйсіну шарт. Осылай озінді иландыра алсаныз, ол сіздін денсаулык, молшылык пен байлыкты игеруге дайын болганыныздын кепілі.

Дуние шырын жане асем. Кімде-кім одан озінін тиесілі несібесін алса, одан береке табады. Бірак дуниеге куныгып кетіп, оз несібесінен коп аламын дейтін болса оган киямет куні дозактан баска орын жок. (буйырмайды).
Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Біздін осы калпымыздын озі бір гажайып, осыны багалап, ардактап, даріптей білуіміз керек. Біз кездескендердін баріне де суйіспеншілік пигылын танытуымыз кажет. Сіздін алем – сансыз байлык пен шексіздік, осыны калай ойласан, солай калауыныз болады.

Тіпті карангы капас пен камауда да ой еркіндігін сактай аламыз. Бізден буны ешкім де, ешуакытта да тартып ала алмайды! Осыны тусінсек, букіл оміріміздін болмысын сынгырлаган денсаулыкка, молшылыкка, байлыкка жане шексіз бакыт пен шаттыкка толтыра аламыз. Шындыгында да, сізде барі де бар.

Омірге керекті молшылык пен байлык дал казір сізде бар. Тек кана осыган озініздін ойлау жуйенізді тубегейлі озгертіп: акыл-есінізді, ынта-калауынызды, куат-кушінізді, максат-мудденізді багыттап, осыны іске асыру ушін жумыс жасасаныз болганы.


Рецензии