Поради Космополiта

Ось кілька порад космополітові-початківцеві:

• Вивчіть англійську мову до рівня вільного спілкування. Якби би ви гарно не читали та не розуміли прочитане, в світі треба спілкуватися;

• На вряд чи Вам сподобається все те наше глобальне село, яке ми називаємо планета Земля. Є місця, в які краще не їхати. Бережіть здоров’я! Це ресурс, який важко відновлюється. Насправді світ складається з багатьох світів, які можуть перебувати в різних часах та епохах, попадаючи туди, Ви ризикуєте підхопити якусь чудернацьку хворобу, або зламати ментальний карк об екзотичні звичаї. Краще не ризикувати. Виберіть ту частину Світу, яка ближча Вашому серцю. Воно рідко обманює.

• Добре вивчіть звичаї та звички тієї частини Світу, в якій Ви збираєтеся мешкати постійно або довго. Не лінуйтеся вичати їх мови, вони є ключем до розуміння ментальних особливостей.

• "Не вчіть вченого їсти хліба печеного", не судіть місцевих мешканців, бо скорий суд Вас же першого (у) зачепить;

• Сприймайте все, що Вас оточує позитивно. Посміхайтеся Світові, то й він посміхнеться Вам;

• Вам ніхто нічого не винен. Сподівайтеся тільки на себе.

• Щоб жити комфортно у Світі вам треба мати розум та уміння. Тому тренуйте постійно Ваш розум та засвоюйте стільки умінь, скільки можете засвоїти. Робіть щось краще, ніж місцеві мешканці. Тоді Вас поважатимуть і Ви матимете завжди чим заробити на хліб з маслом та джемом.

• Будьте мобільним. "Під лежачий камінь вода не тече". У Світі завжди є шматочок хліба для Вас, як колись мені сказав один мудрий єврей.

• Не прив’язуйтеся надто до місця, часу та людей. Не прив’язуйтеся до своїх прив’язів.

• Завжди шукайте привід для радості. Щастя – в нас самих, тому не шукайте його десь-інде.


Рецензии