Агзанын омiр сургiштiгiн баскару

Омір жолы – тар сокпак, бір иген жак,
Иілтіп екі басын устаган Хак.
Имек жолда тыянак, тегістік жок,
Кулап кетпе, тура шык, козіне бак.  Абай

Газиз жан – орталык жуйке жуйесі жане кун торабы жуйелерінін (солночное сплетения) жиынтык жуйке жуйесі аркылы, агзада болып жаткан агымдарды бакылап отырады. Газиз жанмен тілдесу барысында, иландыру температураны, кан тамырынын согу жиілігін (пульс), кан кысымын  озгерту аркылы емші агзанын аурудан арылуын тездетеді.

Газиз жаннын келесі аткаратын міндеті – жеке бастын тарихын немесе тагдырын куру. Газиз жан бунымен – адам баласы жарык дуниеге келген саттен бастап шугылданады. Газиз жанымызда біздін  откен  омірлеріміз жане ата-бабаларымыз жайлы толык акпараттар сакталган.

Коршаган ортага жане  озімізге деген козкарасты, карым-катынасты калыптастыру туа салганда-ак бойымызда бар касиет. Бул бізге аке-шешемізден дарыган.

Есейе келе біртіндепомірлік тажірибе жинактаймыз. Коршаган алемге к;зкарасымыз, карым-катынасымыз, байланысымыз саналы турде бірте-бірте калыптасады. Газиз жанымыз бастапкы бала кезімізде калыптаскан пікірімізді,омірге деген козкарасымызды демеп кана отырады.

Егер де, сіздін балалык шагынызда  озінізге керемет асер еткен окига болса, онда біліп алыныз! Сіздін Газиз жаныныздын бір болігі осы жагдайды сабидін козкарасымен коріп, тіршілігінізге ыкпал етеді. Сондыктан, озініздін жеке тарихынызды кайта тонкеріп тастап,откен окигаларды баскаша багалаудын  оте зор манызы бар.

Асіресе бала куніміздегі коркынышымыз жадынызга жазылып калгандыктан, кейбір адамнын  омір бойы белгілі бір нарседен коркып журуі мумкін. Осы жагдайды ой елегінен  откізіп, кайта баскаша сараптап дурыс бага берініз, сол кезде осы коркыныштан мулдем арыласыз.


Рецензии