Жылкынын ет, казысы, картасы, кымызы

Пайдалы ілімдерді уйретуші адамдардын куналарын кешіруді арбір зат, тіпті теніздегі балыктар да жалынып сурайды. Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Жылкынын еті, казысы, картасы, кымызы – журек ауырганда: инфаркт, инсульт, стенокардия, кан кысымы, тамырлардын кенуі (варикозное расширения вен), атеросклероз. Есте сактау кабілетін арттырып, карттар алжыганда колданады.

 Эндокорин жуйесі: Кант ауруларында онын ішінде сусамырга; бауыр, буйрек, асказан-ішек жолдары ауырганда; бала туатын мушелерге; айелдердін  бедеулігіне; еркектердін бел кушіне пайдалы. Балалардын дурыс осіп жетілуіне, жукті жане емшек емізетін айелдерге жаксы. Бетке дак, тандак шыкканда, адамнын козіне, унемі шаршап жургенге, корганыс кабілетін кушейтуге асер етеді.

Іс-арекеті: Булшык еттерді, жыныс бездерін, кан туйіршіктерін болдырмауын, жуктіліктін біркалыпты отуін, еркектін ша;уатынын пайда болуына асер етеді. Журек пен катерлі ісік ауруларынын алдын алады.

Тамырлардын серіппелілігін арттырып, оларга баска заттардын кіріп кетпеуін кадагалайды, жыныс мушелерінін жумысын жаксартады. Балалардын осуін жеделдетіп, ішектегі уларды талкандап, буйректе лецитин курылуына богет болып, В витаминін алмасу агымына катысады.

Бауыр мен буйректі демейді, шіруден (цирроз) сактайды. Бета-коротин кору пигменттерін куруга катысады, адамнын калыпты осуін камтамасыз етіп, тісті, шашты, тырнакты, теріні экологиянын жайсыз жагдайынан, кун саулесінін радиациясынан коргайды. Агзанын корганыс кабілетін арттырып, картаю агымын тежейді.


Рецензии