Кымыз липидтердiн денгейiн томендетедi

Кымыз – кан курамындагы липидтердін денгейін томендетеді,  тамырлардагы кан туйіршіктерінін болмауынын алдын алады

Уйірілген сары алтындай сары кымыз,
Ауруга – ем, сауга куат, дарі кымыз.
Елімнін ен суйікті асы болдын,
Шыгаршы тагы нен, бар кані, кымыз! Жамбыл Жабаев

Кымыздын бірінші асері кан курамындагы липидтердін денгейін томендетеді, сондай-ак тамырлардагы кан туйіршіктерінін (тромб) болмауынын алдын алады.

Сіз білесіз бе, біз аса майлы тамак жеген кезімізде, осы майлар біздін тутікшелеріміздін кабыргасына шогіп калатынын. Май жиналган кезде, кан туйіршіктері де тутіктердін кабыргасына жиналады. Осынын салдарынан кан еркін ага алмай, жасаушаларды коректі заттармен толык камтамасыз ете алмайды.

Егер де осы жерге керексіз заттар коп шогырланса, онда біздін тутікшелеріміз озінін серіппелілігінен айрылып, морт болады. Олар катып калган беріш, шыны сиякты тінге айналады.

Кабырганы екі жагынан да липидтер мен керексіз заттар кысып тастайды да тутікше жінішкеріп кетеді. Кан еркін ага алмайды, не баяу, богеліп агады. Кан азер жургендіктен кабыргаларга куш тусіреді. Егер осы кысым арта берсе, онда тутікшелердін кабыргасы жарылып кетеді. Сол кезде кан куйылады.

Кымыз осы келенсіз агымды реттейді. Онын устіне осы катып, шогырланып калган липидтер мен кокыстарды ерітіп жібереді. Сол кезде біздін тутікшелеріміз бастапкы калпына келіп, кан еркін агып, айнала алады.
Кымыз каныттын да денгейін томендете алады. Сондыктан да кан курамындагы канытынын денгейі дурыс емес адамдардын осы онімді ішулері кажет.

Кымыз тутікшелерді калпына келтіріп, кан курамындагы каныттын денгейін тусіріп, тотыгу, жану агымынын алдын алып, радикалдардын бос журуін, пайда болуын тежейді.

Кымыз тотыгудын алдын алады. Бул дегеніміз картаю агымын тежеу. Осылайша біздін омір сургіштігімізді арттырады. Кымыз озінін кушімен, каротиннен 4..5 есе артык.

Ен бастысы кымыз бос радикалдардын пайда болуларын тежейді. Егер де бос радикалдар пайда болса біздін жасаушаларымыз кайтсе де ауырады. Олар тотыга бастайды. Сіз мыс жане темір буйымдардын тат басып тотыкканын корген шыгарсыз? Олар тат басып бузылады да, кішкентай сыныктары болшектеніп тусе бастайды, осындай жагдай біздін жасаушаларымызда да болады.

Кейбір кездерде адамнын бетіне кара не коныр дактар пайда болады. Тап осы жерде сіздін жасаушаларыныз тотыгуда. Егерде бауырдагы жасаушаларыныз тотыкса, онда коптеген улы заттар онделмейді жане агзадан шыгарылмайды.

Кымыз бен казы адамнын бетінін арін, онін кіргізеді. Осы кезде ол тотыгу агымын тежеп, бос радикалдардын пайда болмауын іске асырады.

Кымызды катерлі ісік (рак) пен ауырганда жане жуйке тозганда колданады. Зат алмасу агынын жандандырады, кан курамындагы липид пен каныттын денгейін тусіреді, акуыздын пайда болуын жаксартады, буйрек жасаушыларын жаксартады, суйектін жукаруына, асказанга жара шыгуга жол бермейді; катерлі ісік агымын тежеп, ісіктен (рактан) закымданган жасаушаларды калпына келтіреді.

Окпенін, буйректін, жатыр мойнынын катерлі ісігін токтатады. Агзанын корганыс кабілетін арттырады, жасаушаны оттегімен каныктырады; жыныс мушелерінін жумысын жандандырады, буйректерді жаксартады. Жуйкенізді сабасына тусіреді, уйкыны тузейді, шыдамдылыкты арттырады. Агзадан катерлі ісіктен пайда болган улы заттарды, микробтар мен вирустардын, дарі-дармектердін т.б. шіріктердін, радионуклидтердін уын шыгарады. Бактерияларды кырып тусіп, тістін тубіндегі кызыл етті бекітеді.

Кымыз – карттыктын алдын алады, артык салмакты тусіреді. Сусамырды, сары ауруды, бауырдын шіруін (цирроз) емдейді;  катерлі ісікті (рак) химио-, радиотерапиямен емдегендегі салдарын жояды. Жуйке жукарганды, уйкысыздыкты, унемі шаршап жургенді емдейді.

Еркектін бел кушін калпына келтіреді. Суйектін жукаруына, мидын тозуына, журектін бузылуына шипа. Тістін бузылып, ауыздан жаман иіс шыкпауына дауа.


Рецензии