Кымыз сусамыр ауруын женiлдетедi

Біз агзамызга немкурайлыкпен караушылыктан оз омірімізді озіміз кыскартамыз. И.П.Павлов

Кымыз – адамга пайдалы, онын буйректі коректендіретін кызметі копшілікке малім. Казіргі медицина айтады: кымыз – адам агзасын коректендіретін бага жетпес казына деп.

Кымыз зиянды заттарды залалсыздандырады, бос журген радикалдардан тазалайды, жасаушалардын жумысын жаксартады. Сусамыр адамды аздыратын, азапка салатын ауру.

 Кытай медицинасына сайкес, буйрек адам агзасынын тамыры. Буйрек дурыс істемегенде адам картаяды, жуйкесі тозып, ішкі бездерінін жумысы бузылып, корганыс кабілеті томендейді. Олі зат – каныттын кушейіп кетіп куатка айналуы (труболентность метоболизма) сары ауруды тудырады.

Кымыздын курамында коп молшерде цинк бар. Цинк – ен басты курам жане жуздеген энзидердін коздырушысы – карбонингидраза, ДНК – полимеразасы, пептидаза, фосфотаза. Сондай-ак, кант, май, белок, нуклейн кышкылы, витамин алмасуларына меркаптанмен косылып оны алсіретіп, бос радикалдардын пайда болуына карсылык білдіреді.

 Цинк инсулин курлысын тенестіреді, цинктін асерінен инсулин тез озгереді. Сары аурумен ауыратын наукастар, цинктін жетіспеушілігінен запа шегеді. Кымыз – агзадагы цинкті толтырып, проинсулиннін инсулинга айналуына жардемдесіп, сары аурудын алдын алып женілдетеді.

Жеу ушін омір сурмеу керек, омір суру ушін жеу керек. Тамак коп болган сайын, ауру да кобейеді. Бенджамин Франклин

Сары ауру (гепатит В) – вирустын салдарынан болатын инфекциялык аурудын турі. Белгісіне орай адамды азаптайтын ауру. Осы аурудын кесірінен бауыр мен буйрек назік, алсіз болады.

 Кытай медицинасында – бауыр мен буйректін байланысы, ана мен баланын карым-катынасы сиякты. Бауыр кан сактайтын койма, ал буйрек – антерозоид сактайтын койма. Антерозоид кан жасайды.

Казіргі медицина бул аурудын калай пайда болатынын толык тусіндіріп бере алмайды. Негізігі себебі адамнын агзасы алсірегенде бауырдагы вирусты жоя алмайды, корганыс (имунитет) кабілеті томендейді.

Буйректе каннын (антерозоидтын) жетіспеуі корганыс кабілетінін томендеуінін себебі, сондыктан буйректі кымызбен коректендіріп, сары ауруга карсы тура аламыз. Коптеген медициналык тажірибелердін далелдегеніндей, осы ішкен кымыз адамды мамыражай калыпка тусіріп жане буйрегіміздегі аурудын аскынып кетуден сактайды.


Рецензии