Кымыздын атрофиклык ревматикалык ауруга асерi

Шактап жесен – рахат коресін,
Коп куныксан – кіріптар боласын. Ильяс Низами

Аурардын алдында наукасты еріншектік билеп алып, буындарынын ауыратынын сезеді. Біртіндеп негізігі ауыратын жері – саусактарынын буыны, танертенгі уакытта тіптен жанга батады.

 Сонан сон денедегі букіл – саусактардын, шынтактын, иыктын, тізенін, жамбастын буындарына кошеді. Натижесінде адамнын кимылы шектеліп, саусактар кисаяды, булшык еттер жумыс істемей калады.

Аскынган уакытта аузын да аша алмай калады. Остіп адам жумыска жарамай, оздігінен журіп-тура алмайды. Бул созылмалы ауру, егер де уакытылы емдемесе, ішкі мушелердін де закымдалуы мумкін.

Кымыз калай  атрофиклык жане ревматикалык ауруларды женілдетеді

Денсаулык дегеніміз – тек дененін сырткы бутіндігі гана деп карау агаттык, жалпы алганда оны агзанын жан-жакты дамуы мен букіл дене кызметтерінін жузеге дурыс асырылуы деп уккан жон. /Н.А.Добролюбов/

Казіргі кезде коптеген дарі-дармектер бар, олардын басым болігі тек аурудын белгілерінен гана арылтады, біракта негізгі себебін жоймайды. Дарілерді узак уакыт колдана берсе арамтамак саныраукулак (грибок), вирус жане туберкул туындайды.

Коптеген галымдардын пайымдауы бойынша бул ауру корганыс жуйесі (имунитет) бузылганда пайда болады. Клиникалык зерттеулердін корсетуі бойынша, кымыз онімдері адамнын корганыс жуйесін калыпка келтіреді, жанама асері жок. Кейбір зерттеулер корсеткендей, осымен ауырган наукастардын канынын курамында цинк аз молшерде болады екен. Казы, карта, жылкынын еті немесе кымыз ішу аркылы осы олкылыктын орнын толтыруга болады.

Адамдар ашыканнан кейін кымыз ішу аркылы буйректерін тазалап, шашынын осуін, ак шаштын караюын камтамасыз етіп, козінін коруін жаксартып, озінін бел кушін де, еркектік куатын да калпына келтіре алады. Буйректін негізгі аткаратын кызметі –  урпак акелу.

Ескерту:

Кай істін болсын онуіне уш шарт бар. Ен ауелі ниет керек, одан сон куш керек, одан сон тартіп керек. Мухтар Ауезов

Кымыздын асері оте кушті, сондыктан да беталды іше беруге болмайды. Томенгі ережелерді басшылыкка алыныз:

1. Бастапкы материал катан іріктелініп алынуы кажет (кымыз барлык талапка сай дайындалуы шарт).

2. Олар оте таза болуы шарт.

3. Кымыз биокоспаларынын, турінін сертификаты болуы керек. Кейбір адамдардын аздап бастары айналып, буын-буындары ісіп кетуі мумкін. Бул калыпты жагдай, кымыз онімінін асер етіп жатканынын белгісі, біраз уакыттан кейін басылады.

4. Кымыз канга барганда онын микроайналымын озгертіп, канды жане гемоглобинді кобейтеді, осынын себебінен буындарда су кобейіп іси бастайды.

5. Кейбір адамдар кургактык пен денесінін кызуын котерілгенін сезеді, бул жагдайда ішу молшерін азайтыныз немесе натижелі болу ушін кымызды ішкеннен кейін, аздап туздалган суга бал косып ішініз.

6. Жануарлар белогына аллергиясы бар адамдарга кымызды ішуге болмайды.

7. Карт адамдар мен денсаулыгы нашарлар басында аздап ішіп, кун сайын калыпты молшерге жеткенше, кымыз молшерін ішуді улгайта бергендері жон.


Рецензии