Дуние мулiктi карызга-кредитке алу

"Біреу жаксы ниетпен карыз алса, карызга алган акшасын кайырлы (жаксылыкка) каражат жасаса, Алла тагала ол кісіден жардем аямайды". Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Сіз багалы бір затты карызга (кредитке) алган кезінізде, борышка белшенізден батасыз. Сіздін турмыс жагдайыныз кулдырай бастайды, себебі калтаныздан акша толеуге мажбурсіз. Сіз банкирді байытып жатырсыз. Омірініздін бір болігі осыган кетеді.

Сіз карызга алган затынызды пайдаланасыз, біракта осы затты алган саттегі куанышыныз коп узамай су сепкендей басылады.  Акша дагдарысына ушырайсыз. Нактылы шаттык – жоктан бар жасап, озінізге жане коршаган ортанызга жайлы жагдай жасаганда гана келеді.

Алі туйін салмаган алманы жей аласыз ба? Жесеніз де тек кана ойша. Сонда калай болганы? Озініз енбек сініріп барып таппаган уйінізді, багалы дуниенізді, машинанызды калай гана пайдаланасыз? Бул акымактык.

Сіз жанынызды салып болашак урпактын несібесін урлап жатырсыз. Сіз де, балаларыныз да бас еркіндіктерінен айрылды. Неліктен? Себебі оркениеттін (цивилизация) тырнагына іліктініз.

Адам озі курган, жасаган немесе ата-бабасынан мурага калган дуниелерді, багалы заттарды гана пайдалануы кажет. Тіпті мурага калган дуниені пайдаланганнын озінде де, осыны ары дамытып кобейтпесе, бул да таусылады.


Рецензии