Адамдардын жиi кедейшiлiкке ушырайтын себебi

"Женілге умтылманыз; жаксы жакка умтылыныз. Шыргаландарды ескермеуге тырыспаныз; озініздін дайындыгыныздын денгейін котеруге тырысыныз. Киыншылыктардан кашкалактаманыз; кеменгерлікке умтылыныз".  Джим Рон

Байлыктын белгісі-символы акша унемі: уйыктаганда, жумыска барганда озінізбен бірге болуы керек. Кысылтаян-киыншылыкта, кудер узгенде, шаршаганда байлык белгісі акшанын туріне караныз. Ол сіздін куатынызды, кушінізді еселеп арттырады. Бул асерді, сезімді тусіндіру мумкін емес.

Коптеген адамдардын армандары бір баска, істеген істері тіптен баска. Олар уакыт оте келе бастапкы бастаган жеріне кайтып оралады. Егер казіргі істеп жаткан ісін молшылыкка, байлыкка апармаса, онда тандауды озін жасаганын. Жокшылык, кедейшілік – сенін тагдырын.

Акшаны баскаруды акшан болмай турып уйренуін керек, акша пайда болганда озіне женіл болады.

Махатма Ганди айткан: сенін алганын олмес кунін ушін керек,  бергенін омір суруіне комектеседі.

Адамдардын екі тобы болады.

1. Біреу колымен істеп, басымен акша санайды – айеліме канша, патерге канша, карызыма т.б. каншасы кетеді деп.

2. Енді біреу басымен акша тауып, колымен санайды.

Адамдардын жиі кедейшілікке ушырайтын  себебі, максаттары саликалы-салмакты болса да, оздері керагар, карама-карсы багытка карай журеді.

Егер озіне бай адам ретінде сезінуге рухсат берсен, саган байлык пен табыска толы баска омір келеді.

Егер Сіз коп не аз болмасын акшага байсалды арі сенімді турде карамасаныз – ешуакытта байымайсыз. Егер Сіз аз акшанын да молшерінен уріксеніз, онда акшаныз еш уакытта кобеймейді. Сондыктан да, акша табу шеберлігінізді шынданыз. Озініздін мумкіншілігініз бен мамандыгынызды акшадан жогары койыныз. Тек сонда гана Сіз табыскер арі тауелсіз адам бола аласыз.


Рецензии