***

Фей-с контроль
- Там, такий фей-с контроль, - таємничо акцентує увагу подруга, розповідаючи про модний клуб, якій нещодавно відкрився в місті.
І ти модна дівчина якій за тридцять. Але „Ц” цього не хто не повинен знати. Розцяцькована як та ялинка, бо одягла на себе все золото, що правда його не багато у тебе. Увечері в п’ятницю відправляєшся на модну тусню сама. Бо всі подруги зараз сидять по домівках зі своїми мужиками та дітлахами. Кормлячи одних та інших вареною локшиною на вечерю. Так ось одягнена крім золота у коротке платтячко бо фігурка що треба як у дівчинки, а обличчя в пітьмі не побачиш. А в загалі ще коли тобі виповнилося 18 років ти вирішила, що то твій вік на завжди. Форевер!
 Виходячи із метро ловиш таксі хоча йти 100 метрів, довго торгуєшся і все-таки їдеш за п’ять гривень, до клаба. Там на вході як і очікувалося стоять два охоронці 2 на 2; обмірюють тебе оцінювальним поглядом, як покупці на пташиному ринку, все ж пропускають. В залі гласно, шумно, душно, багато палять, ще більше говорять. Діджей накручує свою завертушену вертушку, все як завжди. Крім того, що ти була в модному клабі, саме так ти скажеш завтра бо дай кому, хоч собі. Поки офіціант розшукує для тебе вільний столик чоловіки бачачи, що ти одна встають в чергу, утворюючи хвіст як на початку дев’яностих років за ковбасою, а ти і є ковбаса, точніше модна ковбасна дівчина. У треті ночі натанцювавшись до схочу і в котрий раз доказавши собі що ти молоденька, хай йому грець, ловиш на узбіччі серед поодиноких машин таксі. В надії що хоч в таксі буде приємний чолов’яга (бо в клабі одні Дон Жуани, доморощені) який довезе за воздушний поцілунок .
А зранку збираючись на свою, кляту роботу, саме так ти її називаєш про себе, служачи молодшим лаборантом в поліклініці. Приймаєш з восьмої до десятої ранку хворих з їх скляним добром на аналізи та цукерки Тузик від бабусь до чаю, за то ще не брезгуеш займатися такою роботою.
Так ось проспавши 2 години, у дзеркалі зустрічаєш своє сине-зелену перспективу сорокаріччя. Так-так роки, ніч нормально не поспав та маєш мавпу в люстерці „Ц”, але це знає лише люстерко. Ти так довго себе реставруєш, що запізнюєшся на роботу і замість цукерок Тузик чуєш лайку в свою адресу. Мовчки збираєш їх скляне добро і замикаючи лабораторію ідеш пити розчинну бурду за неіменням справжньої кави, можливо якої справжньої ти ще не куштувала. І видихаючи тютюнний дим у вікно гадаєш зателефонує нічний таксист чи ні? Кава за час роздумів змінює свій колір, як хімічний реактив. Але ж тобі тільки 18, тобі завжди буде 18, а значить часу достань що б посмакувати справжню каву.


Рецензии