Енергетичний Вампiризм

В продовження теми "енергетика в мовленні наших сучасників" хочу торкнутися такого явища, що досить міцно засіло в свідомості пострадянського пересічного посполита, як "енергетичний вампіризм". В попередній публікації я торкався детально безглуздості таких термінів як "позитивна та негативна енергетика", "біоенергетика" та "енергоінформаційне поле". Сьогодні хотілося б детальніше зупинитися на "енергетичному вампіризмові".


Феномен міцного вподобання поняття "енергетичний вампіризм" великою кількістю нашого населення можна пояснити схильністю багатьох людей, які живуть на зламі політичних та соціальних систем, до ірраціонального трактування подій та явищ, які відбуваються на фоні таких от зламів. До того ж, якщо тверезо оцінити рівень освіти громадян почилої в Бозі Імперії, які були "самими начитаними у світі" то він не такий вже й високий. У всякому разі та величезна кількість годин математики в купі з фізикою та хімією мало вплинула на зростання раціонального бачення подій та явищ...


Ото ж, якщо ми спробуємо реконструювати, що саме людина, яка оперує терміном "енергетичний вампіризм"(надалі ЕВ), вкладає в нього, то побачимо, що "енергетика" це така собі субстанція, яку якась лиха людина або істота, включно з деревами та істотами світу міфічногго та неявленого (мавки, перелесники, гноми, тролі, феї, русалки та лоскотулі) можуть відібрати у людини. Після такого "відбору" людина має почуватися знесиленою, а в ряді випадків може захворіти.


Насправді, як ми вже знаємо, енергія, якщо саме її мають на увазі апологети ЕВ, не є субстанцією за визначенням. Це є міра виконання роботи. Очевидно, що наші клітини мають той чи інший потенціал енергії. Наші тканини працюють за рахунок енергії, що вивільняється внаслідок різноманітних біохімічних реакцій. Вплинути на хід цих реакцій зовні можна дуже легко. Але це не вплив а-ля "я заберу в тебе дещицю твоєї енергії, бо вона мені конче потрібна; або я висмокчу з тебе всю енергію"


Методами психологічної маніпуляції людину можна вивести з рівноваги і на фоні негативних емоцій, вона відчуватиме знесилення. З іншого боку, тими ж методами тонкої маніпуляції свідомістю за допомогою нескладних технік навіювання можна викликати в організмі вивільнення ендорфінів, за рахунок чого самопочуття поліпшується і здатність виконувати якусь роботу зростає.


Того ж самого можна досягти за допомогою різних речовин. Якісь пригнічують організм, якісь активізують. Є багато летючих речовин, дещиця яких у вигляді ефірних олійок попадають в організм і впливають на роботу мозку беручи участь в нейрогуморальних процесах, які суттєво впливають як на роботу систем організму так і на емоційну сферу.


Вплив світлових та звукових подразників може викликати як відчуття знесилення (втрата енергії) так і відчуття приливу сил. При чому одні і ті ж звукові коливання запорогових спектрів можуть у одних людей викликати тривогу, занепокоєння, запаморочення та знесилення, а в інших діаметрально протилежні відчуття. Себто, не всі люди реагують однаково на специфічний вплив звукових коливань. Хоча на інфразвукові коливання всі без винятку людини реагують однаково (паніка, втрата орієнтирів у часі та просторі, релаксація сфінктерів та втрата свідомості).


Дія так званих "енергетичних вампірів" людей та рослин пояснюється дуже просто. Така людина впливає словом чи дією на іншу людина таким чином, щоб викликати негативні емоції. Негативні емоції супроводжуються виділенням залозами внутрішньої секреції гормонів, чия комбінація та концентрація негативно впливає на серцево-судинну, нервову та імунну систему. Мозок отримавши від органів та систем зворотній зв'язок реагує так, що свідомість інтерпретує словами "я знесилений, мені зле". Стосовно рослин, то тут дія відбувається за рахунок летючих речовин: фінтоцидів та випарів ефірної олії. В залежності від концентрації та типу речовин рослини можуть діяти "як вампіри" чи "донори".


Інколи в нашому суспільстві називають "вампірами" людей, які свідомо чи несвідомо провокують інших на конфлікти. При цьому по виходу з конфлікту такі люди почувається добре на фоні інших, які конфліктом знесилені. Свідомість людини, яка інтерпретує картину світу через призму "езотерики та мракобісся" малює картину буцім-то конфліт вивільняє з організмів жертв конфлікту таку собі "субстанціальну енергетику", яка приймається "вампіром".


На справді це цілковита нісенітниця. Ми маємо справу з реакціями на конфлікт нормальних людей, які реагують на нього негативними емоціями, а отже, знесилюються та соціопатом, який реагує на конфлікт специфічно, тобто отримує задоволення. Це так же само як різні люди по-різному реагують на нещастя інших людей: нормальні люди співчувають, тобто переймаються тими ж емоціями, що і люди в біді, а "нелюди" радіють від того, що комусь погано. Особливо, коли нещастя трапилося з людиною, якій той нелюд заздрить... Тобто все значно простіше. Все лежить в площині звичайних наших уявлень про емоції. Позитивні емоції нас надихають, наповнюють відчуттям сили, а негативні знесилюють.


А тому, давайте жити за приписом доброго кота Леопольда та покійного Булата Окуджави "давайте говорить друг другу комплименты". Хоча з цим також треба мати обережність. Якщо ми не вказуватимемо на помилки, направляючи нашу критику на вчинки, а не на персоналії, то від того наші отримувачі тотальних компліментів ніколи не матимуть змоги прогресувати як в професійному так і в персональному сенсі. Але то вже питання іншої статті. Назвемо її так: "Вміння хвалити та критикувати з найбільшою вигодою для обох сторін".

На добраніч Вам!



© Copyright: Валентин Лученко, 2010.


Рецензии
Приємно читати у Вас рецензію на дану тему.
Давно цікавилася вищевикладеним, - зокрема - з фізіолог. т.з., а не "містичної"
100% погоджуюсь з написаним!
Вдало прорезюмували факт ЕВ.
Дякую!

Мира Мора   29.12.2010 13:18     Заявить о нарушении
Дякую! Позаяк людина є психо-біологічним комплексом, то б-які містичні версії ЕВ є безпідставними...
:-)

Валентин Лученко   29.12.2010 13:34   Заявить о нарушении
так.. :)
але..на жаль.. ))) "містичне" пояснення для багатьох є набагато прийнятнішим та зручнішим ))))

Мира Мора   29.12.2010 13:36   Заявить о нарушении
так бо воно ж не вимагає мислительних зусиль, знову ж таки знання то так нецікаво... :-)

Валентин Лученко   29.12.2010 14:45   Заявить о нарушении
отож і я про що !!!: )))

Мира Мора   29.12.2010 15:15   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.