Sibirsky carodej pomuze pri neplodnosti

Sibirsky carodej pomuze pri neplodnosti

Igor Saveljev je moskevsky lecitel, nositel Mezinarodni ceny za uspechy v oblasti vyzkumu kosmicke energie, ktery pravidelne navstevuje nasi zemi, jez je pro nej velice inspirativnim prostredim. Stridave navstevuje Moskvu a Prahu, kam za nim prijizdeji pacienti z Nemecka, Spojenych statu Americkych a dalsich zemi.

Igor Saveljev, puvodem ze Sibire, si jiz v ranem detstvi uvedomoval, ze vidi jine veci nez lide kolem neho. Od chvile, kdy si vedome existenci vyssiho radu pripustil, uplynulo mnoho let. Cas, ktery stravil badanim nad podstatou nemoci a kdy se seznamoval se zpusoby, jak nemoci lecit, je nejlepe zachycen v jedenacti knihach, ktere postupne vychazely behem poslednich osmi let. V soucasne dobe jsou knihy prekladany do anglictiny, aby uspokojily sirsi okruh ctenaru.

Zajmy alternativni mediciny a mediciny klasicke stale stoji proti sobe. Stava se, ze prijde za lecitelem pacient s tim, ze si ho chce nejprve vyzkouset a ceka na moment, kdy lecitel udela chybu. Mnoho lidi ma zkusenost, ze leci kdekdo, ale vyleci malokdo. Proto pristupuje k lecbe s podezrenim...

Vim, co mate na mysli, a proto vam odpovim asi takto: Samozrejme, je nesmirne dulezite, jak se lecitel bude k pacientovi chovat. Lecitel by se predne nemel nikdy chvastat svymi znalostmi a kritizovat oficialni medicinu za to ci ono. Pokud se bude drzet tohoto pravidla, tim vice budou na jeho strane pacientovy sympatie, protoze ty jsou vzdy na strane toho, koho kritizuji. Lecitel by nikdy nemel v pritomnosti pacienta ztracet trpelivost, mel by se privetive usmivat a snazit se ho povzbudit. V mistnosti, kde seance probiha, by mel byt svezi vzduch, jehoz dosahneme pomoci vonnych tycinek apod. Je treba pusobit na vsechny smysly pacienta, aby se tento uvolnil. Metod se nabizi cela rada. Na prvnim miste stoji to, aby se pacient citil uvolnene a netrpel v pritomnosti lecitele obavami a neduverou. Ja napriklad sve pacienty posilam k lekari, aby si overili, zda-li jim seance pomahaji. I to samozrejme vyvolava duveru. Zkratka a dobre, pacienta je nezbytne si ziskat -navodit pratelskou atmosferu.

Nektere vase praktiky jsou opravdu netradicni, lze je prirovnat snad jen k praktikam sibirskych samanu. Zvolil jste jisty druh masaze akupunkturnich bodu - zabajkalskou masazni techniku, lecite s tzv. fantomy zvirat... Muzete nasim ctenarum vysvetlit, co si pod temito terminy mohou predstavit?

V nekolika vetach lze jen stezi vystihnout podstatu vsech mnou pouzivanych technik. Pro orientaci uvedu nektere, jez jsem popsal ve sve posledni knize. Nekomu se mohou zdat me postupy absurdni, ale mohu rici, ze vychazeji z dlouholete zkusenosti. Vyznam a podstata nemoci nebyly medicinou dosud presne desifrovany a jejich leceni musi jit ruku v ruce s poznanim osudu cloveka a jeho karmickeho zatizeni. Je samozrejme take na leciteli, co a jak se rozhodne lecit. Mnoho nemoci ma svuj karmicky vyznam, a proto je treba v ramci diagnostiky zjistit, zda-li choroba vznikla na zaklade neznalosti ci je tzv. karmickym dedictvim. To jen tak naokraj a velmi strucne. Radu nemoci lze lecit prostrednictvim „zreni nemoci" a vizualizaci jejiho „protivnika", a to v pripade, ze se pri diagnostice zjisti, ze pricinou neduhu je vyskyt ,jakesi zive existence" v tele pacienta v podobe: hada, ptaka, hmyzu, hlodavce... Tak muze byt napr. v tele alkoholika viden zeleny had, jehoz telo prochazi pateri a hlava smeruje k jatrum, ktera olizuje jazykem. Pri lecbe proto pouziji fantomu zvirete personifikujiciho nepratelskou silu...

To zni trochu pohadkove...

Mozna, ale pochopime-li, ze clovek neni jen fyzicke telo, ale neco mnohem vic, pak se to jiz zdat absurdnim nebude. Kdyz „vidim" nemoc, objevi se mi v urcite podobe jeji povaha. Tak jako maji slova jisty symbolicky vyznam a poji se s predstavou, stejne tak je to s „videnim" nemoci.

Krome jiz zmiтovaneho energetizovani akupunkturnich bodu jsem si povsimla, ze pouzivate zvlastni dechove techniky, pricemz stridate pusobeni proudem studeneho a horkeho vzduchu...

Energie muze byt krome pusobeni tradicniho (lecba rukama) predana rovnez prostrednictvim dechu. Existuji dva zpusoby, jak je energie predavana: horky a chladny. Prvni z nich se provadi skrze flanel, nebo jiny material podobnych vlastnosti. Priklada se na bolave misto, lecitel propousti horky vzduch skrze nej, a tim jeste zvysuje jeho teplotu. Je nezbytne pusobit dechem po nekolik minut do doby, kdy se bolest utisi, nebo zcela zmizi. Timto zpusobem lze vylecit napr. chronickou zacpu. V pripade zacp se postupuje takto: lecitel prilozi flanel o prumeru 15 cm do oblasti solar plexu, prilozi levou ruku na obratle v oblasti bederni, pricemz si pacienta polozi na dlaт teto ruky. Proud dechu prochazi skrze flanel a pusobi na telo, respektive vyvolava peristalticke pohyby.
Dalsim zpusobem je ovlivтovani chladnym vzduchem pacientova mozku a nervu, cimz pacienta uklidnime. Toto dychani ma zcela obraceny efekt nez predchozi. Neni vsak vhodne pro samotne leceni ci tiseni bolesti. Pouzivame jej pri zaveru seance na celkove „probuzeni" pacienta. Chladnym vzduchem prodouvame celo a vicka.

Specializujete se na leceni nekterych konkretnich nemoci?

Ne, telo lecim celostne. Nejvetsi uspechy mam pri lecbe neplodnosti, hormonalnich poruchach... V posledni dobe jsem mel velkou radost z vyleceni devitileteho chlapce, ktery mel velky otok mozku a lekari jej odmitli operovat. Po jedenacti sezenich opuchlina zacala ustupovat (rika a ukazuje potvrzeni z moskevske nemocnice).

Rozhovor vedla Pavlina Brzakova 


REGENA 9/1998


Рецензии