Ессе-1

Дії не завжди приносять щастя; але не буває щастя без дії.

Ви колись чули цю фразу? Я ні, але зразу згодився з автором цих слів. І я спробую вам пояснити чому. Цей афоризм перший раз вимовив Бенджамін Дізраелі. Він був англійським державним діячем. Можливо за те що він був в центрі політичних дій це дало йому можливість сформувати цю цікаву ідею, а можливо щось інше. Проблема щастя постійно фігурує в буденному спілкуванні людей. Актуальна вона у філософії , мистецтві. У всьому. Актуальна і тепер і буде до тих пір поки це комусь цікаво. Давайте розглянемо поняття щастя. Щастя досить широке розуміння, яке на перший погляд дуже легко визначити. Ща;стя — стан цілковитого задоволення життям, відчуття глибокого вдоволення та
безмежної радості. Те, що викликає відчуття найвищого задоволення
життям, дає радість людині. Стан чи якість бути щасливим; насолоджувальний досвід чи емоція, що породжується від володіння добром чи задоволення бажань; втіха , приємність; благословенність. Поняття щастя вивчається в галузі сучасної позитивної психології . До джерел щастя визначили 3 фактори: робота, натхнення і любов.
Для повного розуміння афоризму необхідно точно розуміти що становить для кожного щастя. Хтось скаже що для щастя йому необхідно: гроші за які він змігби придбати будиночок біля океана; для хворих це  здоровя,адже нема нічого важливішого для хворохо щоб він вилікувався;  комусь щоб рідні були разом з ним і він завжди міг дізнатись думку батьків, або просто посидіти і повечеряти і завести бесіди на тему-про все і ні про що; хтось скаже щоб все виходило так як він вирішив, адже як нам погано коли ми не взмозі зробити те що нам так хочеться,я називаю це удача. А деяким щоб іхні пісні лунали з динаміків автомобіля чи по радіо в кафе за кружкою гарячого чорного кофе. Це і є всі ці фактори які для нас важливі.
Ми завжди у русі і вчиняємо дії і не задумуємось над тим чи важливі вони, чи ні...хоча вони все одно несуть наслідки інколи позитивні, деколи негативні. Так же вони можуть тривати довго, а інколи ми навіть не встигаємо зрозуміти а вони вже вчинені. А саме головне приносять вони нам щастя чи ні.
Кожний день рутина, кожний день ми вчиняємо ті самі дії які нам здаються нікчемними і які на перший погляд не принесуть нам ніякої користі, але вони можуть бути якраз саме тим першим кроком до щастя. Вам колись доводилось ходити до бібліотеки щоб знайти підручник або енциклопедію для підготовки до іспиту? Якщо так то ви знаєте що це нудна процедура, але ви йшли і шукали. А коли ви отримали відмінну оцінку по іспиту, який вам здавався таким важким ви наче отримали крила і ви не просто ідети ступаючи по паркету своїми ногами, а летите в повітрі і бачите як всі за вас радіють, час зупиняється і вам так добре що хочеться бути в цьому стані весь час.
А якщо поставити собі завдання і вибрати те що може заставити відчути себе щасливим "по повній программі" то це напевно кохання. Адже кохання пробуджає нас до дій які б ми ніколи не наважились зробити. Я впевнений що кожний хочь раз кохав, а деякі навіть з першого погляду. Ти стоїш перед нею і не знаеш що говорити трохи смущаєшся, адже коли її немає поруч ти можеш годинами розмовляти на будь-яку тему. І ось ти підходиш до неї і кажеш: Прівет. Давай сходимо погуляти? І вона не заперечує. Про це і говорив Дізраєлі, адже він зрозумів те що для того щоб дістати те що хочеш потрібно переступити через прозорий поріг. Можливо нам це не подобається. Нам важко адже ми ніколи цього не робили або робили але завдало нам тяжкого болю, який як комок стоїть в горлі. Цей біль стоїть до тих пір поки не переступиш його. Згадайте коли ви були маленьким хлопчиком. Згадали? Чого ви боялись? Можливо-висоти, а може лікаря, або собак байдуже, адже тепер ви цього не боїтесь. Адже ви стали акробатом і здійснюєте будь-який трюк в повітрі і не боїтесь висоти. Або ви поступили на медичний і перестали боятись цих страшних людей в білому халаті, які вставляли нам палочку на язика і просяли сказати букву "а". Адже щось  змінилось і ви це розумієте тепер ви стали тим кого боялись в дитинстві і розумієте як ви були введені в оману. Я хочу скажати що кожен може бути щасливим, йому тільки стоїть вийти з зони свого комфорту і повірити в себе. В більшості випадків ми самі ковалі своєї долі і своє Волі. Так чому серед нас стільки нещасний...чи ображених людей? Я не кажу про ображених Богом інвалідів чи т.д. тут сама людина мало чим може зарадити, я кажу про фізично нормальних людей. Ви ніколи не задумувались чи є Ви щасливими? Можна бути нещасним від жадібності,надмірної амбіційності,заздрощів,кохання ...а можна насолоджуватись тим що Ви Вільні...вільні бути собою...обирати те,що Вам подобається. І мені здається що зараз ви задумались саме над своїми діями. Дійте і хай ваші дії завжди приносять вам щастя. Щастя вам всім.


Рецензии