66. Храм

           14 травня  1995 року за воле виявленням Нивотрудівської громади було прийняте рішення будувати православний Храм Св. муч. Володимира. Приміщення Храму було зведено за рік, і вже в 1996 році відкрився. Першим настоятелем був Отець Олег. Він навчав прихожан азам православ’я, любові до ближнього. Приміщення Церкви ще не закінчили, але служба вже йшла. Першими в Церкві скріпили свій союз та обвінчалися подружжя Липки.
      
         При Храмі почала діяти недільна школа для дітей. На великі свята проводяться  святкові Великодні концерти учнями Духовної дитячої недільної школи.  До свята святого Миколая діти із недільної школи  при храмі св.  Муч. Володимира підготували невеличкий виступ-привітання для прихожан храму і, звичайно, для небесного покровителя дітей - святого Миколая. Ще у давні часи і дорослі і діти чекали на свято Зимового Миколи. Його ще називали Щедрим, бо він допомагав бідним та дарував дітям подарунки. Нині ця традиція відроджується завдяки нашій Церкви. Свято проводиться цікаво і змістовно: «Святий Миколай, малим дітям помагай!».   І помагає.

           Архієпископ Єфрем  відвідав село Нива Трудова Апостолівського району.
У свято Отримання мощів священномученика Воладимира, митрополита Київського та Галицького, Божественну Літургію архієпископ Єфрем здійснив в престольному храмі с. Нива Трудова Апостолівського району.

           Після богослужіння владика прочитав молитву святому, а духовенство проспівало величання. Після здійснення хресного ходу владика звернувся до тих, що молилися з повчальним словом, в якому розповів про життя і подвиг святителя. В кінці торжества архіпастир привітав настоятеля, сільского голову і прихожан з престольним святом і побажав допомозі Божієй в швидкому будівництві нового храму на честь новомученика.

           Вірю в слова Христа Рятівника: «Де двоє або троє зібрані в ім'я моє там і я посеред вас є», а якщо з нами Господь, то ніщо нам не страшне. І хочу завірити настоятеля і прихожан осмілюйтеся отець Сергий, нічого не бійтеся, будуйте новий храм, який чекає цього, моліться та трудіться, Господь прийде до вас на допомогу, а святий свщм.Володимир буде вам вірним другом і ангелом хранителем у всіх ваших працях і починах»- сказав владика.

Не випускайте з вуст молитви
Без болі в серці за других.
Молитва – це духовна битва,
Для молодих і для старих.
Нехай у вас із серця лине
Свята, Божественна любов,
Нехай Господь вас не покине
І буде з вами знов, і знов.

Богородица

Плывут сквозь тучи купола,
Звон храма будит поднебесье.
Мне кажется – она пришла
Под звуки колокольной песни.

Увитая в шелка, парчу,
С улыбкой нежною и робкой,
Прижав к надежному плечу
Пресветлого Христа – ребенка.

Михаил Чайковский


             В 2003 році в Єпархії пройшли кадрові зміни. До нашого Храму призначено Отця Олександра  (Коваленко). 
Церква завжди відігравала в українських селах консолідуючу роль і була стрижнем національного життя в умовах багатьох століть бездержавного розвитку української нації. Тому церковне життя є невід'ємного частиною історії кожного нашого села.

             О.Олександр наголошує:
- Як же треба проводити дні неділь та свят? Не робити в ці дні робіт житейських. Дні неділі і свят — то Господні дні. Хто в ці дні працює для себе, краде їх у Господа. Такої роботи Господь не благословить і те, що зробиш, не піде тобі на користь. Сьогодні ніби заробиш, завтра втратиш або прохворієш. Краще робити в ці дні те, що заповідав Господь: присвячувати їх на добрі діла.


Рецензии
Вот это дело, это надо,
Чтоб добрую молитву пропевать.
Построен Храм, здесь служит Александр,
Народ ходил под Богом, не страдал!

Понравилось!

Зелёная!

Варлаам Бузыкин   07.03.2024 09:27     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.