64. Фермери

           Фермери - категорія підприємців у сільському господарстві.
Фермери Ниви Трудової це власники земельних угідь, які ведуть своє господарство сім'єю. Здійснюють виробництво, переробку і реалізацію сільськогосподарської продукції на основі використання майна, що знаходяться у них на праві власності.

- Фермерам сьогодні доводиться боротися за виживання в умовах зростання цін,  коли фермери пнуться зі шкіри, щоб сплатити відсотки за банківські кредити. Просто грабують селян умови кредитування, - коментує ситуацію сільський голова Шутько В.В.
В Ниві Трудовій є такі сміливі фермери, які намагаються бути на висоті, вижити в таких умовах. Це такі господарства, як «ЮГ» - керівник Гонець Ю.М., «Свята земля» Давиденка Григорія Петровича, господарство «Депозиттранс» - керівник Коряк К.О., «Стелла» - господар Хегай Владислав, господарство Синяка Віталія Миколайовича,  Лучного Володимира, фермерське господарство Ковтуна Івана Івановича «Прикордонник».
 
         Звертаюсь до керівника фермерського господарства «Прикордонник» Ковтуна Івана Івановича:
- Іване Івановичу, пригадується, на час проголошення незалежності України декларувався лозунг «Фермери нагодують країну». Тепер про це не чути мови, навпаки - всі твердять про переваги «крупнотоварного» виробництва. Що відбулося за останні роки?
- Коли ставали на шлях реформ, не було стратегії і конкретної їх реалізації. Психологія господаря була знищена, а ринкове мислення - відсутнє.
А ось ми знайомимось з господарством фермера Лучного В.В.
- Колись було таке визначення, як «культурний господар» на селі. Чи це відноситься до фермерів, чи в пошані ці люди в односельчан?
- Якщо фермер не дурить, на високому рівні і відповідально веде свою господарку, то користується великою повагою. Так завжди було в українському селі. Людина має власне поле — має незалежну думку.

Про себе фермер розповідає неохоче, а от своє господарство показав залюбки.


Рецензии
Должно всего быть в меру
И фермерство и крупное хозяйство.
А цель крестьянства лишь одна,
Чтоб прокормить страну да и себя!

Понравилось!

Зелёная!

Варлаам Бузыкин   05.03.2024 10:52     Заявить о нарушении
грустно
ничего уже нет

Олег Устинов   05.03.2024 11:58   Заявить о нарушении