61. Святкування Дня села

            Традиційно  День села жителі Нивотрудівської громади святкують на  День Незалежності України.  До цього свята готуються всі без винятку. Проходить воно на  центральній площі села  біля  будинку  культури.  Народні митці показують всі свої творчі досягнення.  Це виставка, концерт, спортивні змагання, лотерея, юшка, куліш і море пива.  А для молоді святкова дискотека в диско-барі «Ковбой».
 
           Для проведення свята був створений оргкомітет, до складу якого увійшли знані та авторитетні жителі Ниви Трудової. Але найбільшу погоду в селі зробили … священнослужителі. Свято розпочалось з самого ранку Службою Божою у Церкві та хресною ходою по селу. 

           Добра традиція зустрічатись землякам з усіх усюд підтримується Днями села. Люди з’їжджаються з різних куточків України, щоб згадати дитинство, юність, поділитись думками, розповісти про себе. Тільки й чути: «День села - в Ниві Трудовій! Приїздіть! Не минайте! Ласкаво просимо!» Навчилися святкувати! По правді кажучи, ці свята штампують рік-у-рік, шукаючи щось неповторне, незабутнє. Ніколи селяни не бачили в себе стільки люду, скільки його зібралося на сільському майдані в центрі села. Був і концерт. Як же без нього? Глядацький зал просто неба, лавочки, море квітів. А поряд пахне димком - засмажені шашлички і море пива. Всіх присутніх гостей частували смачною юшкою, кашею,  пампушками. Смакота.

           І яке ж свято без лотереї. Грали всі: і дорослі, і діти.  Прекрасно виступили на святі вихованці та викладачі місцевої музичної школи. Родзинкою на святі були виступи найменших мешканців села. Вихованці місцевого дитячого садка так гарно співали й танцювали, що їм аплодували найбільше.

           Свято села стало ніби передачею естафети поколінь, підтвердженням безперервності розвитку територіальної громади, в якої попереду ще чимало подій і гарних свят.


Рецензии
Для жителей двойной то праздник,
Но День села дороже и важней!

Понравилось!

Зелёная!

Варлаам Бузыкин   02.03.2024 12:53     Заявить о нарушении
добрый день
большое спасибо

Олег Устинов   02.03.2024 14:20   Заявить о нарушении