59. Краса села - його люди

            Чи є в Ниві Трудовій славетні люди, які ввійшли в історію? У відповідь на це питання, як правило, називають самих-самих.  Хочу згадати, що ми виховали три кандидати наук: Задирко Віктор Іванович, Рясний Василь Іванович та Шутько Віктор Васильович.

            Серед видатних постатей сучасності політично виділяється Задирко В.І. - народний депутат Радянського Союзу, колишній головний технолог радгоспу - комбінату, нині на пенсіїї.

            Жаріков  Микола Юрійович – кандидат медичних наук, колишній випускник нашої школи.

            Тихомиров Володимир Васильович – колишній директор радгоспу – комбінату – заслужений працівник сільського господарства України, нині на заслуженому відпочинку.

            Дашко Іван Пилипович – колишній головний зоотехнік радгоспу – комбінату – заслужений зоотехнік України.

            Кожного року радгосп – комбінат готував близько 25 спеціалістів з вищою освітою за рахунок підприємства. Таке високотехнологічне виробництво потребує спеціалістів, фахівців вищого ґатунку: зоотехніків, ветеринарних лікарів, інженерів, економістів, юристів, агрономів.

            А скільки їх, випускників нашої школи, скільки синів і дочок землі Нивотрудівської, які стали хорошими педагогами, лікарями, діячами культури, інженерами і економістами, агрономами і юристами, льотчиками і військовими, просто хорошими і добрими людьми родом із Ниви Трудової. Але ж кожне ім’я – це ціле життя, іноді бурхливе, іноді скромне, але кожне, по своєму, колоритне, особливе і варте пошани.
            Думаю, я щаслива людина. І ти теж. ми з тобою красиві, здорові, розумні і добрі люди. Ми маємо свою мету, до якої прямуємо. І свою мрію... ти щасливий тому, що нині вранці ти прокинувся здоровим та щасливим.

           Якщо подивитись на світ і на свої проблеми з такої точки зору, стає зрозумілим, що ми щасливі люди, просто не завжди вміємо помічати і цінувати щастя, яке в нас є.


Рецензии
Как много сделано селом,
Как много замечательных людей!

Я знал Здырко Владимира Владимировича,
Возможно Ваш земляк!

Понравилось!

Зелёная!

Варлаам Бузыкин   29.02.2024 19:53     Заявить о нарушении
но я его не знаю
возможно .... но ...

Олег Устинов   01.03.2024 03:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.