Козерiг

Ця клята задача ніяк не хотіла вирішуватися! Сашко сидів над нею, мабуть, вже цілу годину. Нічого не виходило! Він вже був готовий покликати на допомогу маму або взагалі відмовитися її вирішувати. Хотілося усе покинути й побігти до друзів, які вже збиралися у дворі грати у футбол. І ось тут він згадав своїх кумирів – братів Кличків. Ними захоплювався не тільки Сашко, а й усі його друзі. І взагалі ними пишається уся Україна. Сашко знав: щоб здобути таку славу,  вони багато працювали.

А якщо двобій на ринзі був важким, суперник дуже сильним, і вже здавалося, що сил уже немає, вони у перерві сідали у кутку рингу й розслаблялися, заплющували очі і відпочивали хвилинку. А потім знову боролися за перемогу.

Сашко не пам’ятав, щоб вони колись кликали маму на допомогу. Перед поєдинком вони вони добре вивчали свого суперника, його звички та прийоми боротьби.

Сашко заплющив очі, розслабився, хвилинку відпочив й почав уважно вивчати суперника – задачу. Він ще раз повільно перечитав умови задачі, врахував кожну кому і раптом зрозумів: він помилився через свою неуважність. Суперник – задача була переможена!

До кімнати увійшла мама. Виявляється, що вона весь час спостерігала за Сашком і чекала, коли він покличе її на допомогу. Але не дочекалася.

- Який ти у мене молодець! Справжній Козеріг!
Сашко знав, що він народився під цим знаком, але не дуже цікавився цим. А тут мама йому багато чого розповіла.

Люди, народжені під знаком Козерога, мають сильну волю. Якщо їм щось потрібно, вони досягають мети. Діти дисципліновані, мають багато друзів, турбуються про своїх батьків.
Під цим знаком народилися такі відомі люди: письменник Кіплінг, президент США Річард Ніксон, вчені – Ньютон та Пастер.

Людям цього знаку треба більше бувати на свіжому повітрі, займатися фізичними вправами. І ще – бути трохи сміливішими.

Сашко уважно вислухав маму і сказав:
- Мені неважко це зробити: бути сміливим, бо я наполегливий. А бувати більше на свіжому повітрі теж неважко, навіть приємно.

Мама сказала:
 - У тебе гарні думки сильної людини!


Рецензии