Терези

Сьогодні у Сергійка в школі був дуже цікаві урок. Вчителька принесла на урок дивні  картини. Таких картин ще ніхто з дітей не бачив. Вони наче заворожували всіх, і сама Катерина Данилівна теж була заворожена ними. Тому й принесла їх дітям.

На цих картинах були тільки гори, але які! Верхівки гір покриті снігом, повз них, трохи нижче верхівок, пливуть хмари..

Здавалося, що ти, як орел з висоти, дивишся на всю цю красу та спокій. Отак дивишся на все це диво й очей не можеш відвести. Це ж всього лише картина, а, дивлячись на неї, відчуваєш, що стаєш сильнішим і могутнішим, як орел.

Дуже гарні картини! Та й сам художник Микола Реріх, мабуть, цікавою людиною був. Сам росіянин, а майже усе життя прожив у горах Тибету. Це на сході є такі гори. Він одружився з індіанкою, і Індія, Тибет сталі його другою батьківщиною.
 
І ще Катерина Данилівна розповіла, що Реріх був не тільки художником. Ще він написав багато книг, і його знають в усьому світі.

Вчителька почала розповідати: «Микола Реріх народився під знаком Терезів».

Сергійко став ще більш уважнішим: це ж треба! Але він також народився під цим знаком! Виходить, якщо постаратися, то він, Сергійко, теж міг би зробити щось цікаве й потрібне для людей!

Коли Катерина Данилівна почала розповідати про людей знаку Терезів, Сергійко слухав уважно і впізнавав себе. Терези не люблять грубощів і часто мирять тих, хто свариться. Характер у Терезів м’який, привітний,, хоча іноді вони можуть трохи покапризувати.

Ці люди дуже енергійні, за день вони можуть переробити стільки, що інший і за місяць не зробить. Люди Терези часто відпочивають, розслабляються, турбуючись про своє здоров’я.

Терези кристально чесні. При вирішенні якихось питань довго зважують, обмірковують, що і як здійснити, тому вони рідко помиляються.

Терези не люблять, коли їх кваплять і дуже люблять книги, тишу та спокій.

Так, вчителька наче розповідала про нього, Сергійка. Яке цікаве життя у нього попереду! Треба тільки не пошкодувати зусиль, щоб зробити своє життя цікавим та щасливим. Перша сходинка до цього – це навчання, а сил він не пошкодує!


Рецензии