Людина

  Нiхто тебе так не зрозумiє й не розрадить, як ти сам. Ти сам собi кращий друг. Нiхто не знає тебе краще тебе самого i не може вникнути в твої проблеми. А в чому тодi проблема?

  В тому, що ти обмежений своєю суб'єктивнiстю. Ти боїшся й не визнаеш своїх недолiкiв, тому не можеш оцiнити себе об'єктивно. Ти, впершись в свої думки та мрiї, думаєш, що робиш вибiр, а насправдi цей вибiр давно зроблено за тебе. Ти вважаєш, що в тебе тiльки один варiант, а насправдi за своєю обмеженiстю не бачиш, що б'єшся головою в стiну, коли навколо тебе - куди не пiди - на Захiд чи на Схiд, на Пiвдень чи Пiвнiч,-  тебе чекають тисячi вiдкритих дверей, i кожна наче б то саме для тебе. Але стоп! Тебе там не дочекаються,- ти про100 не дiйдеш до тих дверей, якi для тебе були би найкращими.
 
  Ти не можеш розраховувати нi на кого - лише на себе. Але не квапся так, ти ж маєш друзiв. Вiрних друзiв, на яких ти можеш покластись... От тiльки проблемка - тiльки сам з собою ти можеш бути до кiнця вiдвертим. Так що друзi, якими б хорошими вони не були, знають тебе тiльки з одного боку. Вiдповiдно, вони тебе може й вiдштовхнуть тебе вiд цiєi стiни... А ти, впертий, прийдеш знову до наступної... Або ж тебе запхнуть в дверi, якi хтось вважатиме найкращими... Тому що друзi тебе знають краще всих, говорять тiльки правду, та й ти сам можеш бути повнiстю чесними з ними... А те, що до кiнця щирим можеш бути тiльки з собою, то не важливо. Про це iсторiя мовчить. I що твоя i їх правда - всього лиш суб'єктивнi рiшення, теж нiкого не хвилює... Це теж не важливо.
 
  А що ж для тебе буде краще?.. Xто знає, як не ти сам? Так, ти!! А не батьки, не друзi...
 
  Але ж ти зараз живеш в свому свiтi, тобi нiхто не вказує, ти самостiйний i незалежний... А те, що тобi край хочеться переспати з он тiєю сексуальною дiвчиною, а мрiя твого життя - дача на Канарах - то теж нiчого. Тобою, звiсно, не керують iнстинкти-нi вульгарна хiть, нi меркантильнi iнтереси. Ти сам капець свого щастя. Ти - об'єктивна вольова людина, яка абсолютно тверезо мислить i контролює всi свої свiдомi й несвiдомi пориви... А те, що ти вже починаєш загравати з наче б то непоганою дiвчиною, а завтра проголосуєш на виборах за потрiбного кандидата, бо вiн бiльше платить, це теж нiчого.
 
  Ти - творець свiту!!
Привiт, свiте газованих напоiв, пластику, синтетики й машин!! Ти - володар всього цього!!I нiкого не хвилює, що ти уявлення не маєш, як це працює i в один прекрасний момент це все змете тебе, як пiщинку; роздавить, як ти давиш щолiта комашок в травi кожним необережним (чи навмисним?) рухом.
Ти - людина, цар природи. Самодостатня, свiдома особистiсть.
Отож, живи,- ти ж знаеш, як тобi дiяти i як тобi буде краще.



присв. С. Румнцевiй.
Chester <AmaDeuS> Хілько                (16.01.2011; 21:19)


Рецензии