Етюд сiрого неба
Багато думок вмерло, так і не народившись...
Я стояв на балконі й курив, уткнувшись щетиною в шкіру перчатки...
Вітер так само шумів дощем, листям каштанів і сплетінням дротів...
Місто відзивалось гомоном сотень людей, гуркотінням десятків тисяч машин...
Йому, як завжди, все одно на аварії й проблеми великих і малих комашок - людей,
що заполонили його й бiгли кудись в своїх справах щодня і щоночі.
І так було вічно...
Люди народжувались і вмирали... Жили своїм життям, творячи історiю свого життя...
Розуміючи й не розуміючи одні події і живучи іншими...
Я стояв і тремтів від прохолодної злості, що огорнула моє серце...
Що заполоняла весь простір...
Цинічною усмішкою зустрічаючи новий день в мені відображалось місто, яке, як і я, жило саме по собі.
От тільки я, як кожен, зв'язаний життям. Правилами етики й етикету... Але кого це хвилює?
Кожного хвилює щось своє, і тим-то людина індивідуальність...
І тим-то кожна людина дріб'язкова... Мало хто бачить далі свого носа... А ще менше бачить правду...
І вона часто всього лиш ілюзія... Заборонена реальність, що огорнула всіх і все навколо...
Місто відповідало моїм думкам шумом дощу,падаючими каштанами і монотонним кольором своїх сірих думок...
Хмари так само бігли сірим небом, підкоряючись примхам осіннього вiтру, підтpимуючи осінь і погоду етюдом сірого неба...
Chester <AmaDeuS> Хілько (29.09.2010)
Свидетельство о публикации №211032100273