Квiлiдж

"Витріщаєшся" у цей її магнетичний квiлiдж, наче тобi там медом намазане. Якимось особливим медом на шавлії, чебрецi і липі, що на дозвіллі, від не хрін робити на вихідних, збирав для пилкового рiзнотравiя представники середнього класу середньої Ахтуби.

Ти згораєш від безсоння, чадя в стелi, мацая своїми брудними пальцями чайні й кавові блюдця під час затіяних нею і розіграних за ролями церемоній, до яких вона встигла потайки підготуватися, коли багато начиталася орієнтальної нісенітницi з інтернету, від якої у тебе йде обертом твоя безсонна голова, судомо що схопила якісь дивні слова, щоб через хвилину забути.

Коли хтось рубає шоколадний батончик свого пухнастого хвоста вроздріб- нарізаючи акуратними скибочками для того, щоб пригостити друзів і знайомих, незважаючи на страждання і гримаси болю, що проявляються на твоєму обличчі i чолi, ти б і тоді не відчував себе таким збитковим, як з нею в ці наповненi динамізмом і спільним інтересом тематичні хвилини.

Як чоловiк, який кожні дві хвилини думає про секс, навіть не будучи зацикленим, ти кожні дві хвилини думаєш про неї. І що час зжере її красу, безжально, не беручи ніяких гарантій, застави та поручителів з паспортом та ІПН.
І коли вона зробила, просто облизувала з усіх куточків твій член, ти подумав: "Ось якби вона була художником, а її мова- білячім пензликом, то скількома мазками масляної фарби можна було б намалювати твій член?".

Кожен поштовх членом в її піхву це як новий методичний штрих- такий як рух рукою з затиснутою копійчаної монетою, що стирає напис "зітріть тут" в лотерейному квитку. Як що-то кінцеве, прийнятне- результат загального руху. Процес не заради процесу, але результату-  червона лампочка яка загорілася. Підбадьорлива музика переможця, кришталева сова команді знавців- спамовий лист де тебе іменують не інакше як "Dear..."

(Чому я думаю, як художник, при цьому кажучи, як швець. Художник-швець?
Чому ми з вами спілкуємося, як неандертальці, що Ренесанс пройшов повз нас, куди ми хотіли потрапити у нього як у музей, але пошкодували витратити гроші на вхід -яку то жалюгідну сотню і спустили в кілька разів більше не пиво, забувши про душу. Але витратившись на лихо, спущене потім в унітаз і гамбриничеську відрижку.)

Вона хоче знову отримати твоє пульсуюче серце в роздріб. Вона не змилосердиться до тебе, вона залишить тебе остигати голим без води, в порожній ваннi в якій ти відчуватимеш тільки емальоване чавунне дно і стінки, і коли ти встигнеш скучити за нею, як пес будеш вити від самотності і віддаватися відзвуком, таким гучним, яким неможливо гучним або лунким, як можуть надаватися у твоєму серці, тільки її і ще багато разів її кроки, такі часом невагомі, що тобі здається, вона просто ковзає по килиму, долаючи силу тяжіння і опір повітря, і вальсуючи, повертаючись, як планета навколо своєї осі, вона буде твоїм небесним тілом і земним початком, від якого ти будеш починати літочислення і креслити від неї всі осі координат, перенісши їх на папір і на прозору кальку, ніби ти з нею взаємодіють гальванічні елементи, виробляєте на пару таке величезне і не піддається вимірюванню напруга.

Вона обдає окропом тебе, що заплутався в категоріях і буде i далi сипати непотрібними фразеологізмами, слововиверженнями, дикої поміссю невірно засвоєної і сприйнятою термінології, що заважає займатися улюбленою справою і описувати те, що ти справді цінуєш і любиш найбільше.
 
Переосмислені жалю твоєму житті, як розвернуті лійкою вибуху- одні грудки і камені, грудки і камені- в яких їй належить розквітати і принести і привнести у війну весну.

Ти поставиш хрест на ній хрест своєї любові -нервової і подразненої -ти намалюєш його на її оголеному і взъерошенном гусячої лапкою шкірою тілі під трафарет дрібному- і це буде означати остаточно зроблений тобою правильний вибір.
Коли тебе накриє драглистою вологою її ховаюче ненаситність "вистачить". Відрізком часових проміжків, спицею велосипеда, зігнутим Мебиусом, щоб довести тобі розвиток своїх почуттів по спіралі, від крапки до крапки, від початка взаємних дотиків до зображень кращих почуттів, які поки ще не зжиті, і якими ти харчуєшся як підніжним кормом, намагаєшся, як бракованими кубиками, конструктором з кубиків, показати тобі, хто ти є, а хто вона є, і що відбувається між вами, і збираючи слово "нескінченність" з шматка розбитих дзеркал виходить тільки "торба" (і я відчуваю, що це не я придумав, а десь почув у когось із класиків, але не у Андерсена, це точно. Але завжди думки приходять не в одну тільки голову- як думка про створення радіо не тільки Попову, а лампочка- Яблочкову і Едісону. Так і тут - я сам у своєму многотруднім життi подумки допер до цієї жарти, що її можна вже було б присвоїти собі і видати її за власне досягнення.)

Це твої прийоми і способи «злягання», ти трусися у своїй профанiрованної історії як з порами, в надії вивудити що -те, що ти можеш використовувати в своїх книгах, для того, щоб зробити їх більш цікавими, для твого самоповаги, щоб "побути зайвий раз від своєї самобутності", щоб показати, що ти можеш синтезувати вірші на повітряній подушці, як ліки, яке не дасть старіти твоїм улюбленим жінкам. Яким ти відкриваєш нову свідомість твоїх образів, яким, за легендою, будуть аплодувати кращі зали світу, у цьому витканому штучному світі твоєму житті- серед спеки пахощів, серед природного бавовняного запаху тканин і природного запаху її тіла, у лишеному нею мильному сліді, серед складних, що не піддаються римуванню слів і повторенню образів, ти зрозумієш-що жінка- саме та потрібна проекція, ця впадинка між грудей, яка робить тебе саме чоловіком, залучаючи твою увагу, відволікаючи при цьому від усього іншого, щоб ти прилип як комаха у  виливаюче мед тiло..


Рецензии