Супердiвчина. Частина 1. Епiзод 5

Я бачив у ній, цієї моєї "новенької", яку я ще не представив "класу" моїх подруг, гідну альтернативу- і одночасно заміну всім їм- відразу-разом узятим. Яку я легкодухо б приховав-як якийсь грішок, ганебний і " гнилий", як ніби більше цим негідним і ганебним дією і поведінкою що розповідає про мене, ніж мої красиві слова і фрази...
У ній відчувалася якась незбагненна грація,-якесь рух, motion, одночасно святе і прекрасне, і у всій її аурі відчувалася, як відзнака- величезна напруга, готова зашкалити, і звести з розуму майже всі мої навігаційні прилади- і так було наче в її погляд, була зосереджена неймовірна (навіть не піддається опису) сила, яку ніщо не могло зупинити- і в цьому погляді-навіть в одному погляді відчувалися литі м'язи і їх розпирає сила!
І ти не зможеш впоратися з цією силою -як ти не можеш впоратися з раптово ввірвався до тебе дім вітром,-як він відкриває вікна навстіж -залишаючи і після зірваних ставень з вікон -хитаються петлі в ставнях, залишаючи тільки місця- дірки від вирваних петель. Як ніби набігли стихія -тепер тебе вже точно не змилосердиться, а ти розраховуєш на пощади- тому що тоді -це віддати себе, і здатися на милість переможця-така маленька поступка, яку ти зможеш собі тільки дозволити.
Що таїть у собі небезпеку нерозуміння-яка крадькома ховає свою вимотану душу, якій тільки те, що за великим щастя вдалося зірватися з натрудженего гачка, відполірованого спробами зіскочити, і пронизавшего шкіру гострою голкою.
І якщо ти разочаруешься від обраного шляху і в своїй силі, яка більше не приносить тобі тієї радості, з якої ти робив свій перший крок і збирався щось міняти, і в чому-то залишився мрійником, а в чому- то банальним шелкопером і говоруном.
Ця дівчина, яка так виразно запам'яталася тобі, може бути, і саме завдяки тому, що у тебе нічого з неї не вийшло -перш, і що промайнуло що-те, що ти опинився не те, що негідним, саме те, що ти назвеш потім словом "не дотис" - коли тобі не вистачило унції нахабства, фунта лиха і пуда пристрасті, щоб "розгойдати" ситуацію, а може, вона хотіла цих зігнутих рук, щоб ти опинився не віршованим і нудотним марудою, а бути- уособленням і проявом сили і впевненості в собі, червоним конем, після широкого та вільного купання- коли їй би хотілося б після такого купання укрити тебе всього своїм оксамитовим тілом, як рушником і витерти своє твої краплі своїм волоссям.
Ввібрати всю свою вологу, і взяти твоє серце, як естафетну паличку, китайськими або японськими, коротше азіатсько-тихоокеанськими паличками для їжі, зібрати осколки того, що не склалося зібрати це душевний конструктор докласти деталі до деталей і скріпити щирим почуттям тепла, милосердя, співчуття, любов, таким старанним, таким поступливим, таким чесним і потужним, що всі чаклунство, і весь розум цього світу не зможуть зламати твій картковий будиночок- і твоє право любити, які ти захистиш від бурі і від снігу, яке збережеш в жаркий день від спеки, сховаєш в тіні, де у своїй бороді або за пазухою.
Куди-то втащив цю Ту куди-то в глиб себе, тільки б залишити її поруч, (як у дитячому мультфільмі - "Ну давайте собі залишимо щеночка..." таким тужливим голосочком, тоненьким, «губи бантiком- брови будиночком»), і не дати виявити при обшуку-імплантувати в себе, для надійності-це почуття-вистраждане, тричі перевірене на собі, це є витримав свій іспит на міцність, ту Танталову страждання, цей Сізіфова праця, ці досліди Склодовской -Кюрі, ці застінки, тортури, справжнісіньке пекло, не прийняття, анафему, і важкий хрест -перенесений тобою на заповітне і зазначене римськими легіонерами місце..


Рецензии