Апофеоз фiлософii

 В одном университете я спросил господина посла Украины: Возможно ли, чтобы термины зэазровнэба и зэазрософия звучали на украинском языке точно так: зэазровнэба i зэазрософiя?  Господин посол ответил: МОЖЛIВО.               

Щоб переконатися, що зеазрософія (тобто надрозумная філософія) може бути апофеозом філософії, цікаво розглянути історію філософії.  Сократ говорив: "я знаю те, що нічого не знаю" (але він не додав)-з того, що може знати лише сверхмислітель. 

Конт вважав, що знайшов "великий основний закон інтелектуальної еволюції людства". Але "позитивна стадія" Конта є просто наука мислення, Надрозум не є для Конта вершиною інтелектуальної еволюції. 

"Мислення мислення" Аристотеля і Гегеля, а так само "intellectus infinitus" Спінози є більш сильним мисленням, ніж науковим, виходячи з теорій Канта і Гегеля, сверхмишленіем, тим більше точки зору Аристотеля, Спінози і Гегеля далекі від поняття Істинного сверхразума, тобто зеазренія. 

Космологія підтверджує зеазрософію, космічні катастрофи-ось приклад проблем, вирішення яких неможливе без Істинного надрозума.  Зеазреніе вивчить космічні "речі в собі" як темна матерія, і т. д. і на основі цього знання вирішить найскладніші проблеми людства. 

Невірно ототожнювати загальне і нескінченне, т.  к. нескінченне значно більше, ніж загальна.  Загальна вже існує і доступно пізнання розумом, у нескінченності є знання, доступне лише для зеазренія.

 Надрозумная філософія-гуманістична і трансгуманістіческая філософія, тому що  згідно цієї філософії людина повинна стати новою людиною-сверхмислітелем.

  Зеазрософія НЕ езотерика так само, як хімія-не алхімія, як астрономія і гелеобіологія-не астрологія, як філософія-не теологія.

 Зеазрософія не суперечить Оккаму, так як є необхідність "множення сутностей", ця необхідність-нове знання, отримане сверхразумом, і умови заперечення і можливості сверхразума не рівні: генна інженерія і космічні об'єкти (темна матерія, сингулярність, Мультівселенная) підтримують Надрозум і зеазреніе, тобто Істинний Надрозум. 

Головна основа зеазрософіі в філософії-прагматизм (власне Надрозум як теорія грунтується на теоріях Канта, Гегеля, Дарвіна). Зеазрософія повинна вважатися дійсною через своїх корисних результатів для людства. 

Етика зеазрософіі-еволюційна (Спенсер), створення зеазренія (тобто Істинного надрозума) буде моральним, т. к. не створення надрозума було б злом-людство не зможе впоратися з космічними катастрофами без застосування надразума і Істинного надрозума. 

У відповідь Маху і Авенаріус-для надглибокого пізнання реальності потрібна не економія пізнання, а великі інвестиції для великої користі. 

Помилка класичної філософії, що Надрозум і Правдивий Надрозум не були в центрі уваги філософії.  Надрозумная філософія (тобто зеазрософія) виправляє цю помилку.

СМ. также Апофеоз философии http://www.proza.ru/2011/06/07/872

Старченков философ: http://www.proza.ru/2012/03/14/1029


 © Copyright: Олег Старчен , 2011


Рецензии