Супердiвчина. Кiнець першоi частини

Я бажаю і спрагу, щоб між нами знову відбулося спілкування-хоч якесь, хоч яке-ніяке, посмішки, слова, жести, міміка- і проскочило щось більше, ніж просто "привіт -поки", як силогізм-поставлений на кістки трьох "посилок", і я вже бачу її, "супердiвчину"- поправляючою на собі одяг, або хлопаючою кровоссального комара на руці-і думаю-ось вона-жива- в її простоті і силі, незбагненна, суща, реальна-втілена в своїх золотих перетинах-яка подолала тривимірний простір-стала перешкодою для світла і основою для тіні, і чого я ще можу бажати від жінки, і я вичавлюю ці думки про ній, як по засіках -просочую ганчірку, яка повинна увібрати всю вологу, щоб насухо залишити простір порожнім і стерильним, рясно посипати усе хлоркою, і залишити на ніч, в цій хімічної штучної чистоті-вкраденої у самого себе, аж до самого "рекавери-файлу"..

Вичавити все, до залишку, до єдиної емоції, до єдиного звуку-до «останнього іржавого цвяха», щоб вивантажити ці всі скелети і шаф, цих примар минулого. Відпустити на волю, порвавши купчу. Дати кріпаком вільну, і почати жити без цього вантажу-мертвих душ і живих мерців. Без спогадів про те, чи якi хороші  та добрi були цигарки, і як разом сп'янілі вжитим  алкоголем, і як радів чийомусь  телефонному дзвінку- чийомусь вiдгуку і чийомусь  здавленному сміху, чиїйсь мурашцi по шкірі- "гусячої шкірі"- і проявами від ультрафіолету і спадковості родимок- до яких не потрібно доторкатися-намагатися роздряпати і видавити-щоб не обтяжувати те, що є, і від чого тобі вже не дозволено позбутися.

Ця жінка- моє прикраса-найдорожче ніж урядова нагорода-яку отримуєш без тяганини і нагородного листа, в якому кадровики знову все наплутають і покладуть  під скло-прочитавши твоє прізвище-не давши тобі ходу з-за вузьколобого шовінізму і прогресуючi  хохлофобii, щоб отримати в свої обійми і потім укласти в них, тобі не потрібно ніякої дипломатії-і багатовимірної системи стримувань і противаг- ніби ти спец в цій системі мір і ваг-і "знаєш" і суддю, і прокурора-тому що один раз з ними покурив наганку.

І "Супердiвчина" в епізодах-це просто калейдоскоп-це навіть не калейдоскоп- а ендоскопія всього того, що в мене було всередині- як ніби довелося ковтати цю дурну трубочку, щоб точно знати, скільки клаптиків та латок на серці- і скільки жіноча суть-кровожерлива і хижа на ньому залишила рубців-а ти надіявся нишком, що заживе, як на собаці.

"Супердiвчина"-в епізодах -просто відблиски пам'яті, просто епізоди, просто "моментікі", про яких пізніше піде мова.

"Супердiвчина"-розрізнене у своїй сепаратистського і відцентрової сили-яке хоче виживати саме по собі.. але що чекає і жадає продовження в логічному і стрункому оповіданні-щоб заздрити тим, що відбулося з іншими, але не з ними.

"Супердiвчина" в епізодах-це так, словесне сміття, аперитив, затравка перед основним блюдом.

"Супердiвчина"-це наживка і начинка на гачок, який двічі прошиє наскрізь щоку-що доведеться вибирати між цілої щокою і подальшої смертю, або потворністю на все життя.

"Супердiвчина" чекає на тебе у твоєму мавзолеї-з якого тебе кожен рік куди хочуть-те перепоховати- щоб всі "налагодилося"чекає на тебе у твоїх засипаних попелом і вулканічної лавою Акрополях, щоб потім тобі було призначено другий раз загинути під совковими і штиковыми лопатами Шлімана-який своїм неуцтвом і святенництвом знищить тебе, як культурний шар, і в пам'яті переживших тебе жінок, у яких «стерли  тебе з меморі» завзяті і холоднокровні Дайнеко і Men ih black зі своїми " запальничками"..


Рецензии