Життя

Дитинство.
  Рано-вранці вона бігла по полю легко, як косуля, не знаючи втоми. Колосся пшениці кивали налитими колосками, неначе проводжали її поклонами. Вітер розвівав русяве волосся, грався з ним, а сонце придавало йому золотистого відтінку.
  Раптом щось майнуло в пшениці. Дівчинка не звернула на це ніякої уваги і все продовжувала мчати. Знову щось майнуло. Але вже ближче, і на переріз дівчинці кинулась невеличка собака. Дівчинка вмить зупинилась із сміхом на вустах. Блакитними, як саме небо, очима, вона подивилася на задоволену мордочку свого вірного друга і маленькою рукою попестила пса, від чого його хвостик почав вертітися із сторони в сторону дуже швидко .
  Вони ще довго гралися в високій траві, аж поки не зійшло сонце. Тоді вони вирішили перебратися в холодок, але і там їй довго не сиділось. Вона вибігла з тіні на сонце, обережно лягла на траву і простягла до неба руку так, щоб долоня затуляла очі від сонця. А потім розтопирила пальчики і дозволила життєдайнім променям освітлювати обличчя. І все сміялась, радіючи кожній хвилині життя. 
Молодість.
  Вона поверталася з роботи. Сяяло полудневе сонце і на вулиці стояли саме ті дні весни, коли зимові холода вже покинули землю, поступаючись місцем теплу. Вона як завжди всміхалася, і багато хто з встрічних людей також всміхався їй. І завжди ці відповідні посмішки  були наповнені теплом. Коли вона проходила невеличкий парк, дерева в якому вже покрилися першими бруньками, передвіщаючи буяння зелені, вона знову побачила його. Він, як  завжди їй посміхнувся у відповідь, але замість того, щоб піти далі, зупинився поряд з нею і почав розмову.
Старість.
  Вона дивилась у слід від’їжджаючому автомобілю, прощаючись з дітьми і внуками. І коли машина в останнє прогудівши, зникла за поворотам, лише тоді вона відвела погляд і  спрямувала його в  поле, по якому бігала в дитинстві.  Обернувшись, вона помітила, що чоловік вже пішов займатися своїми справами.
  Тоді вона неквапливо вийшла за ворота і пішла в поле, торкаючись рукою колосків стиглої пшениці. Вечірнє сонце кидало прощяючі промені на землю, перед тим як зникнути за обрієм до наступного дня.
Вона стала якраз так, щоб промені освітлювали обличчя. Вона не затулялася від них, а навпаки  насолоджувалася їх  теплом. А вони з радістю дарували їй тепло, і в їх світлі вона знову відчувала себе молодою. Їй здавалося, що вона була одна, але насправді її чоловік, обпершись на ворота спостерігав за нею очима, сповненими палкого кохання, і думав про те, як  в його дружини, її коханої, так багато сонця, що просто не можна не захоплюватися.


Рецензии