Сен шохсен огохсен, огохсен шохсен!

     Кеча НТТ каналидан “Иегово шохидлари” сектасининг Узбекистонда килаётган ишлари хакида курсатув берилди. Кимдир бу курсатувни локайдлик билан кабул килган булиши мумкин. Лекин, унда келтирилган ракамлар тушунган одамни каттик изтиробга солади. 200.000 дона уларнинг адабиёти кулга туширилибди, унинг кулга тушмагани канчайкин? Узбек ота, болалари дастурхонда овкатланиб булишгач, оминга кул очмаганидан сунггина, болалари бошка эътикодга кириб кетганини билиб колибди.
Куп гапиришни истамайман. Уз хаётий тажрибамни айтиб куяй. Мен юкоридаги маколаларимдан бирида, Расули Акрамни тушимда Германияда юрганларини курдим деб айтдим. Бу туш 2004 йилда булган эди. Нега айнан Германиядалигини ушанда тушунмаган эдим. Бунинг жавоби кейинчалик маълум булди.
    Германиянинг “Шпигель” журнали бир неча йил утиб, Куръони Каримга дунёдаги энг нуфузли китоб деган унвон берди. Евроньюс ахборот агентлигида эса Германияда яшовчи мусулмон болалар укитилаётган мактабларда Куръон укитила бошлаганлиги хакида курсатув намойиш этилди.
    Якинда Козон шахрига Куръоннинг дунёдаги энг катта нусхаси келтирилди унинг улчамлари 200 см.га х 150 см булиб огирлиги 800 килограммни ташкил этади.
1980 йиллардан бошлаб Куръон жуда куп миллатлар тилига илк бор таржима килинди. Битта нарсани кайд этаманки, кайси давлат бу Китобни таржима килса, уша мамлакатга барака ёгилаверди, ёгилаяпти. Охирги таржима (мен билганим) эстон тилида булди. Бирданига эстон иктисодиёти, футболи, кискаси эстонларнинг дунёдаги нуфузи оша бошлади.
Шу уринда, Куръондаги баъзан оятларнинг хукмини келтирмокчи эдим. Унда баъзан иймонли кишиларни урнини ибодатни унутадиган кишилар билан алмашиб турилиши айтилади. Бундай вокеалар 20-асрнинг 17 йилидан бошланиб етмиш йиллар чамаси давом этди.
Кейин мана Сабаъ сурасидаги энди Куръон келганлиги, динсизлик кетганлиги, кимки динсизликни кайтараман деса маглуб булиши хакидаги оятлардаги хукм тушди.
    Шунинг учун бу конун хозирча амалда эканлигини англаб, ОГОХ БУЛИШ керак булади. Бу КОНУН харакатда экан турли хил секталар хам, динсизликни таргиб килувчилар хам маглуб булаверади. (Менинг текстимдан бош кутариб атроф четингизда булаётган вокеаларни бир мушохада килиб куринг). Куръон таъсири эса илохим юртимиздан кутарилмасин!
 Эзгуликка чакириш тамагирлик билан килинмайди. Пайгамбаримизга хам бу хакда оятлар келган. Шунинг учун менинг тилагим самимийлигини исботлаш учун Расули Акрамга ва у кишининг биз каби умматларига, барча инсонлару, жинларга юборилган Куръон ва ундаги
Сабаъ сурасидаги ушбу оятларни укисангиз, гапимни тушунасиз деган умиддаман:
 Аъузи биллахи минаш шайтонир рожийм Бисмиллохир Рохманийр Рохим!
   34:43. Когда неверным читаются Наши айаты, ясно доказывающие Нашу Истину, они говорят: "Это - только человек, который желает отвратить вас от тех богов, которым поклонялись ваши отцы, и этот Коран - только измышления и ложь". И говорили неверные, когда ниспослан был Коран им: "Это - только явное колдовство".
      
34:44. Аллах не давал арабам Небесных Книг, которые они изучали бы, и не посылал им увещевателя до тебя, чтобы он предупреждал их о последствиях опровержения ими истины.

34:45. Прежние народы объявляли лжецами своих пророков. Владения многобожников из вашего народа не достигли одной десятой богатства, величия и мощи, которыми Мы одарили прежние народы, бывшие до них, но всё же те сочли Моих посланников лжецами. Как страшен был Мой гнев и каково же было Моё наказание!

34:46. Скажи им (о пророк!): "Я призываю вас только к одному: смиренно и искренне, никому не подражая, встаньте перед Аллахом по двое и по одному, чтобы поразмыслить о вашем товарище Мухаммаде, с которым вы жили и хорошо знали, что он разумный человек. Тогда вы уразумеете и убедитесь, что в нём нет одержимости, потому что он призывает вас к истине. Он - только увещеватель о суровом и страшном наказании, которое вас ждёт".

34:47. Скажи (о Мухаммад!) неверным: "Я не прошу у вас вознаграждения за то, что я передаю вам Послание Аллаха: оно для вас самих. Нет для меня награды, кроме той, что у Аллаха. Поистине, Аллах - Свидетель над всякой вещью, всё наблюдает и обо всём ведает!

34:48. Скажи им (о Мухаммад!): "Мой Господь поражает ложь истиной. Поистине, Он - ведающий сокровенное, и ни одной тайны не скрыто от него!"

34:49. Скажи им (о Мухаммад!): "Явился ислам - истина, и ложь не может устоять перед истиной. Ложь уже не появится больше и не вернётся".

34:50. Скажи им: "Если же я заблуждаюсь, то это во вред самому себе. Если же я стою на прямом пути, то это благодаря руководству Аллаха. Поистине, Аллах - Слышащий, Он слышит мою речь и вашу речь, и Он близок ко мне и к вам".

34:51. Если бы ты увидел, о смотрящий, как страшатся они, когда появится истина. Им некуда будет убежать, они будут схвачены из близкого места, где будет расчёт, и будут они введены в огонь.

34:52. Они воскликнут, увидев наказание: "Мы уверовали в истину!" Но как они могут так быстро уверовать и раскаяться в дальней жизни?! Уверовать надо было в земной жизни, которая уже далеко от них.

34:53. Они не уверовали в истину до этого Дня (до Судного дня) и высказывали ложное мнение о сокровенном, которое было далеко (пока они были в земном мире).

34:54. Между ними и их пожеланиями (т.е. верой) появилась преграда, как случилось раньше с подобными им неверными, которые уверовали слишком поздно, ибо все они были в земной жизни в большом, неразрешимом, запутанном сомнении об истине.


Рецензии