К. О

Ти думаєш,що все в цьому світі продається.
Дійсно, майже все. Так, ніби у величезному супермаркеті. Ти заходиш і береш кошика, кладеш у нього запакований шматочок щастя, найдобірніших друзів, зважуєш жменьку посмішок на контрольних вагах...
Ти ходиш супермаркетом у пошуках дружби. Запитуєш її у консультантів. А у відповідь- тиша...Ти в розпачі? Ну.. Так, дійсно. Друзів купив, а от найкращої дружби до них- ні.
Хто?! Хто дав тобі право думати,що дружба продається?!Справжня дружба, а не лицемірство. Знай,вона ніколи не продасться, бо це- не товар,не річ і не послуга.ти можеш купити лише умовного друга в тілі, але цого думки і почуття- ніколи.
Ти ніколи не купиш дружби. Бо її, справжньої, а не дешевої підробки, в світі майже немає... Вона – діамант серед купи дешевої біжутерії. Вона-не послуга.
Шкода,що в хвилини самотності ти не можеш записатися на сеанс Дружби,як приміром на манікюр чи нову зачіску в салон. Але ж справжній друг, а не той, якого ти купив своїм іміджемчи пафосом, завжди прийде на допомогу. Він допоможе в скрутну хвилину. І знаєш чому? Бо йому не важливо якої марки твій телефон чи якої фірми твоє взуття. Йому важливо, аби тебе не турбували всілякі проблеми. Йому важливо аби ти був спокійний та щасливий. Ось це- справжній друг. І лише з ним ти можеш пізнати радість дружби. Як правило,на протязі всього життя.
Мабуть тому я і говорю тобі, що дружба-не послуга. Хоча б через те,що послуга- короткотривале благо, а дружба- насолода всього життя.
От і маєш: дружба- не послуга!
Сподіваюсь, ти зрозумієш, що я хотіла сказати.
...і можеш не питати! Дружби в супермаркеті життя ніколи не буде. Бо вона- не товар. А отже, її ніколи, чуєш, НІКОЛИ не завезуть! І ти будеш змушений її шукати і вчитися відрізняти діамант від підробки.
Будеш змушений. Змушений.
Бо інакше- життя не матиме сенсу. Я впевнена, що ти знайдеш.
От тільки повір в дружбу. Повір у себе. Повір...


Рецензии