Серце до Серця 2011

Сьогодні, 25 жовтня, у Кременчуцькому міськвиконкомі відбулося підведення підсумків Всеукраїнської благодійної акції « Серце до серця-2011».
Урочисте засідання розпочалося з привітання заступника міського голови Малецького О.В. :
-Сьогодні в цьому залі зібралися всі, хто долучився до цієї доброї справи»
Далі С.Пищита, директор центру соціальних служб для сім’ї ,дітей та молоді ,нагадала,що акція в нашому місті проходила уже вчетверте і з кожним роком все на більш масштабному рівні.
Порівняно з попередніми роками, 2011 став рекордним. Цьогоріч було зібрано 85707,23 грн. Уже другий рік поспіль молодь КВБЗ активно збирає кошти в рамках акції. Як коментує Зінаїда Проценко,одна з лідерів молодіжної організації заводу: всього було 16 волонтерів. А в самій акції взяло участь близько 6 тисяч працівників. Цього року вони зібрали понад 12 тисяч гривень.
Небайдужими до проблеми діабету стали і працівники державних установ міста. «Я думаю, что все прекрасно отдают себе отчет, сто благотворительность- это нужно»- зазначив А.М.Погрібний. Мабуть, саме тому, працівники управління у справах
сім’ї ,дітей та молоді та центру соціальних служб для сім’ї ,дітей та молоді перерахували на рахунок фонду свій одноденний заробіток.
Учнівське та студентське самоврядування підтримало акцію і в цьому році. Тому, Г.Ф.Москалик стверджує,що « Молодь розуміє дорослих і думає про майбутнє. Добре, що молодь розуміє важливість благодійності» і запевняє, що наша молодь не така вже й погана.
Нагадаємо, під час акції проводився збір коштів на обладнання для дітей, хворих на цукровий діабет. Як наслідок- маємо 3 ,передані дітям, інсулінові помпи. За словами лікарів, вони необхідні для зменшення ін’єкцій інсуліну в організм та блокування хвороби на даному етапі. А це дуже важливо, бо діабет має безліч побічних захворювань, в тому числі і ниркову недостатність. «Хай цей вклад і маленький,але він має перспективу. Я дуже вдячний вам за те,що ви робите такі кроки»- зазначає В.М.Литвиненко, начальник відділу охорони здоров’я міста. В Кременчуці лише 46 дітей,хворих на діабет, але ця цифра зростає з кожним роком і по всій Україні теж. Саме тому акція «Серце до серця-2012» буде присвячена збору коштів для дітей,хворих на цукровий діабет.
Показники збору коштів в Україні зростають з кожним роком, і наше місто – не виключення. Можна навіть сказати,що ми є одними з лідерів акції. А на майбутнє: « Нам надо 85 мэров и Светлану Пищиту ,которая будет это двигать вперед»-стверджує А.Погрібний.


Рецензии