Не люблю зиму

Не люблю зиму. Мабуть через ту бридку здоровенну шапку, яка вічно падає мені на очі і псує зачіску над котрою я просиділа десь з годину, щоб укласти кожен волосок на місце, щоб виглядати більш-менш пристойно.
А ще не люблю зиму через її голо лід. От уяви: ідеш собі така сумна, вся у своїх думках. Помічаєш гарного хлопчака і намагаєшся модельною ходою пройти мимо нього, щоб привернути уваги цього неприступного принца. І в тебе це виходить на всі 100%, коли він підбігає до тебе, щоб допомогти тобі підвестись  посеред Кобилянської чи в парку на7-сантиметрових каблуках взимку. Він запитує тебе чи все гаразд і ти, звичайно ж, відповідаєш «Так», хоча і думаєш яким же посміховиськом ти виглядаєш. Потім він пропонує тобі якось зустрітись, але вже за нормальних обставин. Ти одразу будуєш собі на нього плани, хоча і досі не знаєш його імені. Може у вас все ще буде, а може це лише одна випадкова зустріч і ви більше ніколи не зустрінетесь. Адже він міг і не допомогти тобі, а просто пройти мимо  із задоволеною усмішкою, що впала ти, а не він. І він згадає про тебе лише раз, як розповідатиме своїм друзям про такий зліт нової зірки фігурного катання. А ти цілий день почуватимеш себе лохом.
А ще не люблю зиму за такі короткі дні та надзвичайно довгі ночі. Начебто це класно,але так швидко темніє і все завмирає в очікуванні сонячних променів. Залишається так мало часу на себе і нього.
А ще взимку холодно. Дуже холодно. Дивишся на людей, а вони всі такі закутані в 20 одежин, нічого не помічають, трясуться від холоду. Навіть ті, що ідуть не одні, а парами, не в змозі зігріти одне одного. Ось дивишся на них і так сумно стає. Навіть деревам і тим холодно. Вони стоять такі одинокі та голі-голі. І навіть обійнятись не можуть, щоб зігрітись. Лише я іноді підхожу і обіймаю їх, намагаюсь поділитись своїм теплом. Та вони і далі тремтять і шепочуть то «Дякую», то «Так холодно». Їх, певно, мені шкода найбільше. Адже мив змозі зайти в дім чи обійнятись і зігрітись. А вони все такі ж самотні та голі. Забрати б їх всіх додому і плекати та гріти.
А ще я ненавиджу зиму,бо ти пішов…

27.10.11


Рецензии