7. Казки савани. Цяця. Зима

У  савані  настала зима. Ви напевне, попиваючи чай з лимоном, скажете: "Ну яка там зима? Он, у нас зима; он, у нас холодно! Що там в тій савані і тим левам з їх хутром?" Але зима, вона і в Африці зима.

 У савані  дмуть вітри, ба - навіть вітриська. Кожен з них десь гасав по світу, Еолові хлопчиська. Хтось над морем гуляв, солі на крила збирав — і приніс до савани; хтось пустелею кружив і пісочку прихопив — та й приніс до савани; хтось ганяв за завірюхою, а тепер на воду дмухає - саваною гуляє, повітря остужає. Грають бешкетники на еоловій арфі, шумлять сухостоем, б'ють по стовбурам пробкових дерев і баобабів, холодять цяцині лапи і хвіст.

 Тоді треба бігати, ловлячи напрям вітру, тримати ніс по вітру і не лякатись, що вітер пахне морем, верблюдами, снігом. Від бігу і лапи не мерзнуть. І дні мчать поруч. І ночі.
 Вітри забирають у савани річки, повноводні Бене і Момо, і навіть звивиста Оранж лякається вітрів. Всі знають, коли річки щезають, то скоро зимі кінець.

 Одного  вечора Цяця прибігла на водопій, ну і помилуватись  водою, а біля берегу стояв човник. Досить великий і цікавий, бо на ньому  було написано: “Девід Кіт Лінч”

 Знайоме слово — Дев,  і Цяця стрибнула ближче, щоб подивитись, що там в тому човнику. А там клітка — спеціально  для  допитливих левиць. Добре, що хоч ніяких лінчів там не було, і Цяця швиденько вистрибнула на берег.

 Тієї ночі їй снилося літо і білий човник. Треба вчитися жити від зими до літа, іноді пускаючи до життя казку.

Спи, Цяця, спи..


Рецензии
Зима! Дев, хитро торжествуя,
На дровнях обновляет путь.
А его Цяця, след почуя,
Плетётся рысью как-нибудь.

С наступающим Новым годом!

Морис Федо   30.12.2011 17:19     Заявить о нарушении
Спасибо, за пожелание и за внимание!

Эмма Бовари   30.12.2011 20:53   Заявить о нарушении