Майбутн - за морально здоровою молоддю

Молоді люди різних епох вважали, що майбутнє – у їхніх руках. Вони розвивались самі та розвивали свою країну, вносили нові норми та правила у повсякденне життя. XXI століття – століття наукового прогресу, свободи та яскравих особистостей. І я вважаю, що розвиток нашої країни у наших руках.
Люди завжди задумувались про те, які нововведення чекають на них у майбутньому. Багато хто думає про це й зараз. Деякі докладали зусиль, щоб вдосконалити світ, деякі роблять це й зараз.
Від первістно-общинного устрою ми дійшли до феодалізму, а звідти – й до демократії. Змінювались не лише політичні погляди, але й моральні принципи.
У часи Римської імперії про тверді вулиці без смороду навіть і не мріяли, а зараз люди вже перестали звертати на це увагу. А ось моральні принципи сучасної молоді недалеко пішли від неандертальців. Чим менше на дівчині одягу, тим вона привабливіша. Хаотичний секс, наркоманія, паління та алкоголь вже с 15-16 років – це загалом звичні речі.
Звісно, я не думаю, що варто ходити у паранджі та відмовляти собі у бокалі шампанського на Новий рік, але палити та зловживати алкоголем з раннього віку не варто!
Поведінка сучасних молодих людей наводить тугу: про те, що хлопцям треба знімати у приміщенні головний убір, а грубіянити старшим – дуже неввічливо, більшість просто забули.
Постійне приниження у школі більш обдарованих та розумних людей, що більше часу приділяють урокам, аніж прогулянкам із пляшкою пива в  руці та сигаретою в зубах, призводить до того, що підлітки вже не здатні адекватно реагувати на критику. Але саме ці люди, що обирають знання та гарну поведінку, приведуть нашу державу до технічного та соціального Абсолюту.  Вони, а те ті, що досі живуть десь у кам’яному віці.
Майбутнє – не просто за молоддю, а за морально стійкою, морально здоровою молоддю.

Ірина Бабенко


Рецензии