Джанаралиев 1имран дагалоцуш

    Джанаралиев  1имран,Дала  декъал  войла иза,вайна юкъара д1акхелхина 6  шо д1адели.Амма  и вац-кх, и  д1аваьлла -кх  вайна  юкъара аьлла  цхьана  а  дийнахь дага  ца  деъна суна,иза  вайца  ву,Даламукълахь,дуккха а берийн,баккхийчийн а  дегнашкахь  висина   иза .
1имран ван  а  вара Бексултанов Мусас "Стела1ад" журналехь махканна  тоьшалла ма-дарра(№1 2007шо) ц1ена,оьзда,эхьбехке Мехкан  к1ант.Цунна санна Нохчийчоь цхьанна  а езарий те,аьлла хьан дагна  хоьтуйтуш.
 Дуккха  а  хир ду  цунах  ала  диканиг,  де-дийне  мел дели  а,амма  тахана,мовлад баттахь ,суна а  т1еч1аг1дан лаьа Мусан дешнаш: и  ван  а  вара "Эхьбехкан хехо а,г1иллакхан  ч1аг1о,массеран а дика  доттаг1 а!".  Мичча а  хенахь  хьо  йог1у  -йоьдуш  яйча,цхьа  лерина  вист  хуьлий:"Хьенех,хьо  д1анехьа  а  ма  ца  йог1у,  х1уммаъ ца язйина ахь берашна керла,эр  дара,цхьа  хаза,к1еда...
Дуьххьара 2003-чу  шарахь  вевзира  суна 1имран,аьлча  а Лечас  вовзийтира...
Ч1ог1а  кхаъ  хилла  т1еийцира  цуо со,дукха  воккхавеш зорбане  а  йохура говзарш.
Дог  доуьйтура  1имрана болх  бан  хьеннан  а,довха  дош кхоор  долуш  а вацара,Дала  мелехь дуьллийла  цунна  иза.
Ша  д1акхалхале  хьалха цкъа  соьга  элира  1имрана,новкъахь вовшех  кхетча:"Пет1мат,т1амах лаьцна  берашна  мегар  долуш  дийцар  дахьа тхуна,конкурс  яра   "Минех ларло,бераш!" ц1е  йолуш"...Шен  кхоллам бевзаш хилла  те цунна ,олий  а  хета  х1инца...
Ас х1ета  яздира  сайн "1ай.б1аьстей къаьсташ"(2006 №11) дийцар.
Тхан  школехь боккъал а мини т1е  а  ваьлла  иккхинчу  к1антах,Тарханах,лаьцна дара иза.
"Хьан  дийцаро хьалхара   меттиг  яьккхина  хьуна", -элира  соьга  1имрана,дийцар  ара даьллачул т1аьхьа.Амма и  тхан т1аьххьара къамел  хиллера,кхин  ца  гира  суна  1имран.
Къаьхьа  кхаъ хезначул т1аьхьа,дуккха  а 1ийр  метта  ца  йог1уш...
Дала декъал  войла-кх   1имран,Дала Эхартан  веза  хьаша  войла-кх иза!
Цуо махкана буха  йитина ша  шерашкахь гулйина "Назманаш".Бусулба Дин дукхадезаш хиларан билгало ю иза!Дала  т1аьхье  беркате йолда  церан!


Рецензии
Дела реза хуьлда хьуна, Пет1мат! Шена деш долу тоьшаллаш санна, ц1ена стаг вара 1имран. Дала декъалвойла и!!!

Адам Ахматукаев   12.05.2012 23:29     Заявить о нарушении
Дала декъал войла!

Зура Итсмиолорд   13.05.2012 10:28   Заявить о нарушении