Совесть

Всі ми люди, всі щось відчуваєм.Почуття які бунтують нашу душу. Одне з них совість.Відчувати , що вас мучить совість через зроблений обман, заподіяну комусь біль. Але люди то різні, і думки в них теж різні. Для когось совість - це відчуття, яке дає змогу не робити помилки, для когось- це цілковита дурня. А дійсно, я погоджуюсь з думкою про дурню. Виходить, нам повино бути соромно за те, що хтось про нас не так подумає. Допустимо ситуацію, в школі один хлопець підставив підніжку іншому. Реакція однокласників зрозуміла сміх. А кому з тих хлопців повинно бути соромно? Адже, совість повинна гризти того хто підставив підніжку, але ні! В очах однолітків він правий. а той хто впав буде думати про це весь день, переживати і ходити з зіпсованим настроєм.
  З совістю необхідно довго і наполегливо боротися. Адже, совість - це всього лише відчуття, що з'являються після того як зробив щось не так як слід було б. Совість не вчить, тільки дає неприємне відчуття. Ми як скоювали помилки так і будем надалі скоювати.
 Все ж таки, хочеться зрозуміти думку інших. Совість гризе серце через скоїні вчинки. Вона виривається з потайних куточків душі, коли її зовсім не чекаєш.Коли здається, що твій цинізм уже знищив все хороше в тобі і ти тепер ні перед чим не зупинишся. А вона з'являється і рятує тебе, вже вкотре ... Люди, які говорять, що у них немає совісті, або брешуть, або хочуть вселити це самому собі. Совість є у кожної людини. Просто хтось вміє задавити в собі це почуття, а хтось ні ...
 Отже, совість - загадка і добре розвинене почуття обов'язку ...


Рецензии