Що робить людину щасливою?..

Зробіть один величезний ковток повітря. Чи вас це зробило щасливим?.. Ні. Для вас ж бо це не являє жодної цінності. Але людина,що помирає, віддала б усі гроші світу аби тільки подихати, прожити ще один день.
Щастя - поняття, що спирається на теорію відносності Айнштайна, бо все є неоднаковим з різних точок зору. Один чоловік,на берегах Північного Льодовитого океану, молитиметься за те, щоб прокинутись наступного ранку; подружжя в Парижі бажатиме дівчинку більше,ніж хлопчика; а ще десь, у Канаді, дитина буде благати Господа про всиновлення. Щастя неоднакове, й до того ж не стале, як ми звикли мріяти. Воно не буде тривати вічно, але мить, в яку прийде це спонтанне відчуття, буде здаватися тисячоліттями посмішок.
Не зважаючи на все це, щастя ніколи не було ціллю або фінішем якоїсь справи, що ще більше ускладнює шлях до нього. Аби відчути нездорове захоплення навколишнім світом потрібно мати власну мету в житті й іти до неї через перешкоди. Кожна подолана проблема, будь-яке знайдене рішення вибухне щастям, радістю та добрими слізьми. Себто відчуття веселості, й навіть хворобливого перезбудження є загальнодоступним, але люди, через індивідуальні недоліки та особливості характеру, не можуть досягнути стану абсолютного задоволення собою.
Через надзвичайно велику розмаїтість бажань та тлумачень щастя дуже часто виникаютьконфлікти та суперечки. Але вони є надто вже безглуздими,бо цінності, а значить і розуміння цього відчуття, є докорінно різними.
Людство - зібрання мільярдів думок,облич та дій. Все пов'язано між собою,і, можливо,через ваше бажання випити кави зранку, на іншому кінці світу пішов дощ, і зав'язалася історія кохання, що змінить суспільство.
Уявіть, що ви помираєте за півгодини. Робіть будь-що. Дихайте повітрям на повні груди. Роздивляйтеся  сніжинки. Візьміть до рук гілочку верби. Подивіться на небо. Вимкніть усю свою техніку й знову уважно розгляньте все навколо. Пірніть у цей світ з головою.
І ви відчуєте себе щасливим.


Рецензии