Кожному сво

Стоїть на полиці дві книги однакові за змістом, відрізняються вони лише зовнішним виглядом. Одна блискуча, сторінки пахнуть, наче щойно надруковані. Інша вже прочитана сотні тисяч раз, сторінки набули жовтого кольору від дотику пальців, де-не-де є навіть плями від кави, чаю, кетчупу, обкладинка відпадає, підкреслені фрази теж мають місце. Наче б то у другої є досвід, з нею вже працювали і вона старша. Але ж погодьтеся, тримати першу в руках набагато приємніше, вдихати цей запах сторінок. Взяти її, і те, що вона буде прочитана - більша вірогідність. Думаю аби з другою поводились краще, чи хоча б відремонтували вона б мала більш гідний вигляд і її хтось би й захотів узяти. А так, хоча й на таку знайдеться людина. Адже першу заберуть швидше, звичайно інші будуть чекати кращої, гарнішої. Але не все в житті ідеальне. З роками перша книга теж може набути вигляду другої, дивлячися на поведінку оточуючих. Але все одно вона втратить свій вигляд у більшості випадків. А друга може бути відремонтована. Все залежить від оточуючих, від поводження. Але ж кожному своє, комусь гарна книга, комусь пошкрябана. Але зміст то не зміниться від цього. Це лише вигляд зовні.
А от стоятиме на полиці 5 різних книжок: зовнішній вигляд відрізняється; зміст; автор; жанр. Хтось обере гарнішу за обкладинкою, хтось за рекомендаціями друзів, хтось за своїм смаком в жанрі, хтось через любов до того чи іншого творця, хтось за назвою, а хтось ризикне і обере ту, яка не знайома, зовсім. Може вона буде не досконалою на вигляд, не ідеальною за змістом, але вона така, яка є. Є книги, які мають сюжети інших. Є різні книги. Вони, як люди. Не досконалі, беруть їх різні люди, в них є різні помилки, вони такі, які є. От так і люди. Тому кожен обирає своє. Кожному своє.


Рецензии
Прелестно! Восхищён!

Алексей Курганов   22.03.2012 00:52     Заявить о нарушении