Ветеринарний терор у Хустi

Ось уже два роки, як хустські ветеринари тероризують на місцевому тваринницькому ринку “Торговиця” тваринників та власників тварин району. Терор полягає в тому, що якщо ви хочете продати корову, телицю, підсвинка чи вівцю, то вони перш за все повинні пройти через руки ветеринара. Треба заплатити йому, ветеринару, на воротах “Торговиці” три гривні і 50 коп. за щеплення від хвороби та гидоти, щоб, бува, саме не здохло й інших не заразило.
Сама процедура щеплення не складна і спрощена до неймовірності. Під’їжджаєш до воріт ринку зі своїми тваринами, а там стоїть страж ветеринарії району сам пан Петро Лях, а якщо він дуже зайнятий, то хтось інший з ветеринарів. Пропуск спеціальний. Ворота тобі і твоїй тварині відкриють тільки тоді, коли ти заплатиш 3,5 грн. за щеплення, яке вони ніколи не проводять. Якщо ти заплатив, то твою тварину і тебе пропускають на ринок. Якщо ні, то тобі і твоїй тваринці на ринку робити нічого. Ось так у нас у Хусті діється, читачу. А як у вас?
Але це далеко не все. За цією комедією задоволено, с посмішкою, спостерігають заступник начальника управління ветеринарії Хустщини пан Орест Харчина та співвласник “Торговиці” Ігор Стефанидин. Їхні обличчя задоволені – сміються над людьми і тваринами. А шкода...
Біда ще в тому, що ідучи на ринок, не всі люди мають із собою гроші. Вони, бідні, просять і плачуть біля ветеринара, обіцяють йому, що якщо продадуть худобину то зразу йому принесуть гроші. Та ветеринар невмолимий: ні – і все.
Хочеться запитати в панів Харчини, Стефанидина, Ляха та інших відповідальних осіб – де ваша совість, адже ви дерете гроші ні за що, бо щеплень ніяких не робите. Але є ще запитання: куди діваєте ліки на щеплення, які ви не використовуєте? Відповідь моя буде така – продаєте і грошики собі в кишеню кладете. Не знаю тільки одного – як на це дивляться правоохоронні та контролюючі органи?
Варто нагадати горе ветеринарам, що приписом ветслужби щеплення тваринам проводять у ветлікарні або в домашніх умовах, але ні в якому випадку не на торговиці, де є скупчення народу і тварин, навіть із-за меж області. Незрозуміло, чому мовчить співвласник ринку, спостерігаючи це свавілля. А може, у них над головою єдиний дах???
А коровка помукає собі і перестане. Та й усе на цьому скінчиться.
Му-у-у Фері з Хуста.


Рецензии