Мас-медiа проти корупцii в медицинi

Останніми роками спостерігається значне погіршення медичного обслуговування населення Закарпатської області. У галузі в повній мірі розквітають такі негативні явища, як хабарництво, безвідповідальність медичних працівників та халатне ставлення до своїх професійних обов'язків.
На фоні росту захворюваності, смертності мешканців області, прогресування епідемії такого небезпечного соціального захворювання, як туберкульоз, влада області, в особі управління охорони здоров'я облдержадміністрації, дезінформує населення недостовірною статистичною звітністю. Відсутність об'єктивної картини основних показників діяльності медичних закладів області унеможливлює їх ефективний аналіз та усунення недоліків у системі охорони здоров'я.
Особливу тривогу у населення викликає незадовільний стан охорони материнства та дитинства в цілому та, зокрема, висока перинатальна дитяча смертність, а також безлад у медикаментозному забезпеченні населення.
Неспроможність владних структур забезпечити права громадян, а саме статтю 49 Конституції України, спонукає нас, журналістів, стати на захист наших краян, ініціювати створення незалежної Закарпатської обласної асоціації захисту конституційних прав пацієнтів і материнства та дитинства.
У зв'язку з початком організації установчої конференції Асоціації та підготовкою засновних документів звертаємося до небайдужих закарпатців та інших представників мас-медіа з проханням висловити свої пропозиції з цього приводу і взяти активну участь у створені цієї громадської організації.

Оргкомітет:
Михайло Темнов,
голова Закарпатської обласної організації
Всеукраїнського громадського об'єднання
"Правозахист",
шеф-редактор газети "Правозахист".
Ярослав Глагола,
головний редактор газети "Правозахист".


Рецензии