Людина науки та моi думки

***
РОЗДІЛ 1
Людина і комп’ютер
  Зараз люди найбільше сидять в Інтернеті. Грають в ком’ютерні ігри. Хоча хтось нам говорить що комп’ютери псують нам зір.
  Ми вивчаємо програми, дивимось відео, читаємо чиїсь твори, ну все в Інтернеті. Скажу секрет: ІНТЕРНЕТ Є У НАШОМУ МОЗКУ.
  Ви ознайомились з Інтернетом давно. Але чомусь ви не ознайомились із своїм комп’ютером.
  Давайте поговоримо що краще наш мозок чи комп’ютер. Можна сказати комп’ютером  вважається мозок. Адже функції у природній і технічній техніці однакові. У нас теж є калькулятор, ми теж можимо множити усно. Але річ у тім, наш комп’ютер міцніший. На дотик  він м’який, але енергія у двадцять раз сильніша. Якщо для експерименту взяти ноутбук, його часто носити, шарпати, писати оповідання, виконувати роботу…
   Через чотири роки він зіпсується. Але повірте, навіщо вам чекати чотири роки. Людина розрахована на вісімдесят років.

РОЗДІЛ 2
Програми
  Тому я написав чудову статтю. Ви вивчите з яких програм складаєтесь.
   Отож почнемо! Перша програма (система) це «Тіло». Ви знаєте, як працює кров, м’язи, нервова система, крім того знаєте що цим керує мозок. Тому ця програма працює вічно. Вона незупинна. Працює увісні та вдень. 
  Наступна система «Ксерокс». У уяві людини друкуються вірші, оповідання та інше. І наприклад, якщо художник поїхав на курорт, і не взяв з собою пензлики та фарби тоді він запам’ятав картину в голові, а вдома намалював.
  Чи бачили ви коли коп’ютер вам стирав текст? У нього просто немає «Пам’яті.» Чому ви в дитинстві вчили вірші напам’ять? Тому що потрібно пам’ять розвивати !
Не все у нашому житті
Залишається у голові.
Є речі що ми пам’ятаємо її ледь-ледь. Вони знаходяться у файлах. Можемо вийти на вулицю, вітром конверти відкриються і ми  згадаємо інформацію.
  Якби ми не повісили у космос цей супутній, напевно ми так його б не назвали. «Інтернет». Там зберігається багато цінної інформації.

РОЗДІЛ 3
Фігурне катання
  До  наших програм ми повернемось, а зараз я хочу розповісти, хто і коли винайшов ковзани.
  Перші ковзани виготовили на березі Південного Буга. Це неподалік від Одесси. Їх виготовили із фаланги передніх ніг коней. Голандія – батьківщина фігурного катання. 13-14 століття зробили перші залізні ковзани.
  Обов’язкові фігури катання винайшла Великобританія. У 1902 році зробили фігурне катання для жінок.
  Ось такою і має бути програма «Інтернет».  Тому що це ваша енциклопедіє.
  І ще одна програма – «Зір». У людини настільки великий дар, вона може бачити весь навколишній світ. За допомогою нею ми ніколи не сумніваємось, спимо чи не спимо, їде машина чи не їде…
  Це дуже швидкісна програма. Вона грузить тридцять картинок в секунду. Якщо у небі з’явилось НЛО і воно висіло у небі рівно секунду, людина може згадати тридцять фото про об’єкт.
  Ми будемо далі вести розмову. Вас зацікавлять цікаві факти, а також маленька наука «Лінії життя».

               

РОЗДІЛ 4 
Сила волі
   Віруси яких ми перемагаємо. Ви б сказали майже всі. А ні, я маю на увазі віруси яких ми боремо без засобів та ліків. Віруси на яких ми силою волі перемагаємо. До таких вірусів відносяться: віруси пам’яті… Про це ви дізнаєтесь у наступному розділі.
  Тепер повернемось до сили волі. Це дуже для вас необхідно. Хто хоче в майбутньому стати сильним чоловіком!
   Якщо ви хочете натренувати силу волі тоді запам’ятайте.  Вам тут зустрінеться трохи інформацій.
   Поставте собі ціль. Наприклад не їсти печива, цукерок таке інше.
   Якщо ви втримаєте ціль один день – у вас слабка сила волі. Якщо ціль трималась три-чотири дні – твоїм силам можна заздрити, тренуйся ще. Якщо ви витримали тиждень – у вас міцна сила волі.
  Бажано не тримати ціль більше тижня, ваше життя почне привикати до режиму. Тому щоб залишити частинку здоров’я, краще ціль тягнеться тиждень.
 
РОЗДІЛ 5
Віруси
  Не дочекаєтесь що за віруси! Один із них називається «Склероз». Його дія проста. Ви зараз рушаєте на роботу. Одягаєте шапку, легку куртку і тут ви забули де знаходиться ваш мобільний телефон.
  Тому прошу берегтися і поволі відходити від шкідника..
  Наступним є «Неуважність». Неуважність втримати на ланцюгах важко. Уступити в боротьбу може коли завгодно. Від цього вірусу у вас проблеми на роботі.
  Ви курите? Я ні, а ви? Це погана звичка, її потрібно бороти. Вірус «Куріння». Люди його створили самі непомітно і випадково. Прошу позбавитись звички.
               
РОЗДІЛ 6
Куріння
  Був чоловік. Проживав десь у російському селі. Тут пройшла його молодість. Кругом працьовите людство. А він цілими днями пив, курив. На нього не звертали уваги.
  Проходили роки. Село то село. А згодом повезли до лікарні. І нажаль дідусь ніяк не вписувався на п’ятдесят років.
  Думав: «Чому я так робив, чому…». Пережив півтора року в лікарні та  загинув.
  Хочете довго жити – не приймайте наркотики, сигарети та інше.
  Наступним є ГМО. Він поділяється на дві групи: ГМО легкий та ГМО важкий.
  У дитинстві дразнили вас у класі? Почнемо із ГМО легкого. Він нищить вам зв'язок проти одного контакта.
  Хоча він не зовсім легкий, його так назвали бо він не замітний.
  ГМО важкий. Робить ту же функцію, але псує зв'язок між групою контактів. Він легко може вас розіграти, а потім ви станете одинокі.
  Іще один важний вірус «Лінивість». Чому письменник написав так мало творів, а був готовий більшому? Чому учню задали напам’ять вірш, а він не встиг довчити.
  Ми ліниві! Тому ми не можемо проходити складні для людини цілі.

РОЗДІЛ 7
Сильні собі пробачають
   Цього хлопчика звати Рома. Одного разу він не зробив уроки. І потім вирішив себе якось покарати.
  Відстань між домом і школою кілометр. Замість того щоб зручно приїхати на автобусі пішов пішки.
  Потім запізнився в школу. Зробив наказ тиждень не їсти солодкого, а протримався п’ять днів.
  Наказ дві години стояти в кутку, молодша сестричка почала відволікати, не стримався.
  Далі прийшлось місяць не грати у футбол. 
  Якщо ви потрапили у таку ситуацію – не чекайте.  Тільки сильні уміють пробачати.  Пробачте собі декілька раз і будьте вільні.
   
РОЗДІЛ 8
Лінії життя
   Я вам забув пояснити що таке ціль! Лінія життя. Вона швидко міняється.   
   Спочатку у нас була ціль навчитись говорити, далі піти до школи, потім вивчитись і піти на роботу.
   Знайти чоловіка (дружину), виростити дітей.
   Лінії життя це наука. Кожен палець нашої руки щось означає.
  Великий палець позначає Венеру. Від того що це жінка, він символізує любов, ласку…
   Вказівний палець – Юпітер. Гордість.
   Середній палець – Сатурн, доля.
  Безім’яний означає Сонце. Лінія пальця позначає мистецтво та творчість.
  Мезинець показує Меркурія. А Меркурій показує можливості науки.
  У світі існує третій вид ліній життя. Уявіть:
 « Запланували у неділю поїхати на рибалку. У суботу прийшлось поспішити на роботу. І тут переходячи дорогу ви не замітили червоне світло. Близько загальмувала машина.»
  Подумайте, як би машина вас збила, після пригоди ви їхали на рибалку? Ні! І тепер ваше життя пішло зовсім по іншому.
 
РОЗДІЛ 9
Габровські жарти
    Ви любите жарти? У людини є програма  « Жарт». І якщо ви бажає посміятися, будь ласка!

- Мамо, можна мені вийти у двір і пограти з Петром?
- Ні, він поганий хлопчик.
- А тоді можна мені вийти і побити його?

На уроці хімії у Габровській школі.
- Діти, я зараз поміщу цю монету в азотну кіслоту. Як ви думаєте, монетка розчинеться чи ні?
- Ні! – відповів дружний хор юних Габровців.
- А чому?
- Якби вона могла розчинитися, ви б ніколи не пускали її в кислоту.

Лікар, отримавши гонорар, іронічно запитав: 
- Це для мене чи для моєї санітарки?
- На двох – впевнено відповів габровець.

  Місто Габрово знаходиться в Болгарії. Там всі люди жадібні.  Від цієї жадібності роблять Габровські жарти.


РОЗДІЛ 10
Тіло               
  А тепер вгадайте який найбільший ворог для людини. Тіло. Думаю вам у дитинстві хочеться прогуляти уроки?
  Тільки попробуйте пройти на очах вчителя! Цей розділ лише застраховує вас від небезпек, що спричиняє наше тіло.
  Наше тіло потребує енергії. Молоде тіло дуже швидке та пружне, а старе тіло дедалі повільніше та зморщене. Тіло має право:
- на рух;
- на енергію;
- на повітря;
- на затишок;
- на ріст;
- на лікування;
Тіло – це ми,
Також і ти.
  Я впевнений  - дотримуєтесь усіх правил.
  Закликаю бути уважним. Уважно переходити дорогу. Тіло це найбільший ворог.   
       
               
РОЗДІЛ 11
Думка
   Кожна людина може розмовляти мовчки. Це називається думками.
   Кожен веде свою думку. Вона допомагає поговорити людині самій із собою.
   Властивості думки є:
- не відображає звук;
- можна читати на очах;
- за її допомогою робляться висновки;
   Думка може бути:
- про когось;
- про щось;
  У інших тварин є теж своя група думок. Думка зроблена навіть для того щоб здогнатись відповідь до задачі.
  Ними краще пізнається небачений світ. Для вчених легше робити винаходи.
  Скорочено це дуже необхідно для людини.



РОЗДІЛ 12
Люди цікаві
  Гляньте на заголовок  розділа!  Чому ми цікаві? Я вам докажу.
  Візьміть мобільний телефон і подайте його наприклад кішці. Чи буде вона у ньому орієнтуватись? В результаті, ні.
  Якщо ви  у своєму житті зробили хоч один дослід, ви вчені. Ні жодна тварина   ( крім людей) не займалась такою справою.
   Люди розумні. Люди навіть мову спілкування підібрали цікаву. Ми вважаємося однією багато розвинутою, цілеспрямованою, розумною, великою цивілізацією.
  Властивості людей:
- розумні;
- творчі;
- складають глобалізацію;
- цілеспрямовані;
- розвинуті;
- організаційні; 
Властивості інших тварин:
- дикі;
- з хорошими органам відчуттів;
- замасковані;
 
  Ви здогадались дуже багато цікавих речей. Ви розумієте хто така людина. Це має бути кінець. Людина  насправді зроблена з науки.
  До нових зустрічей!

24/03/2012


Рецензии