Суддi - порушники закону!

В останні місяці в засобах масової інформації різної політичної спрямованості зросла кількість матеріалів про порушення суддів. І це вже, мабуть, нікого не дивує. Причина цього проста: слуги народні настільки знахабніли, що вже не соромлячись купують шикарні авто вартістю - ні, не в тисячі, а в десятки тисяч доларів США. Будують собі не хатинки, а палаци та вілли з басейнами. Деякі навіть, узагалі втративши всі ознаки совісті та моралі, розважаються з повіями не тільки вдома, а й в публічних будинках Словаччини та інших країн Східної Європи. Черга до плівок ще не дійшла, але і їм буде свій час.
Сьогоднішня документальна публікація про "телезірку" обласного телебачення, секс-гіганта Інтернет-видань та центрового героя закарпатських обласних газет, голову Закарпатського апеляційного суду пана Андрія Стрижака, про пригоди та діяльність як його самого, так і його родичів вже нині можна сміливо знімати кримінальні серіали на зразок італійського "Спрута".
Президенту України Л.Д. Кучмі
Копія: Генеральному прокурору України Г.В.Васильєву
Копія: Голові Служби Безпеки України Смішко
Копія: Голові Комітету з питань правової політики
Верховної Ради України Онопенку В. В.

Заява про злочин


Шановний Леонід Данилович!

Вимушений звернутись до вас у зв'язку з тією ситуацією, яка склалася навколо голови Закарпатського апеляційного суду А.А. Стрижака, а саме з його діяльністю на цій посаді. Перераховувати усі випадки порушень і зловживань не маю наміру. Адже повідомлення про них вам неодноразово надсилались і, як мені відомо, нещодавно доповідались. Зупинюсь тільки на останньому факті.
На посаді судді Апеляційного суду Закарпатської області працює Бондар Оксана Василівна, яка завдяки підробці трудової книжки потрапила на цю роботу і незаконно отримувала і отримує надбавки до заробітної плати.
У листопаді 1988 року Бондар О.В. була звільнена з посади старшого юрисконсульта відділу народної освіти Закарпатського облвиконкому за скороченням штатів і з того часу до грудня 1993 року не працювала, а для того щоб потрапити на роботу в Закарпатський обласний суд, внесла в свою трудову книжку підроблений запис про роботу на посаді юриста-ревізора управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації з листопада 1988 року по грудень 1993 року.
На підставі цього запису Бондар О.В. зараховано до стажу 6 років державної служби і з часу роботи на посаді судді вона незаконно отримує надбавки та пільги, як особа, що має більше п'яти років стажу на державній службі.
Посади юриста-ревізора ніколи не існувало не тільки в управлінні освіти і науки, а й у Єдиному тарифно-кваліфікаційному довіднику.
Бондар О.В. в період з листопада 1988 року по грудень 1993 року не рахувалась у штатному розкладі управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації, не отримувала за цей час від управління ні заробітної плати, ні інших виплат.
Про це свідчить довідка начальника управління освіти Закарпатської облдержадміністрації.
Вже працюючи на посаді судді, Бондар О.В. намагалась примусити колишнього начальника управління освіти і науки переробити наказ про її звільнення та написати наказ про прийняття на роботу в управління минулою датою, але остання відмовилась і до цього часу боїться переслідувань з боку Бондар О.В.
Даний факт можна підтвердити перевіркою касових документів управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації з листопада 1988 року по грудень 1993 року, експертизою внесення додаткового запису до трудової книжки та витребуванням офіційного пояснення від колишнього начальника управління освіти і науки.
Окремі судді Апеляційного суду Закарпатської області ставили це питання перед головою Апеляційного суду Стрижаком А.А., але він навмисно прикриває даний факт. Він також вживає всіх заходів, щоб ніхто не перевіряв цих фактів.
Вищевикладені підлоги та зловживання з боку судді О.Бондар, у яких вбачаються ознаки кримінального злочину, та покривання з боку голови Апеляційного суду А.А.Стрижака стали відомі не тільки усім суддям області, а й широкій громадськості краю. Нереагування правоохоронних органів підриває авторитет влади на місцях. Ситуація, яка склалася взагалі навколо голови Закарпатського апеляційного суду, зачіпає і питання національної безпеки України.
Нездорова ситуація склалася і в Іршавському районному суді, де за сприяння А.А. Стрижака по сьогоднішній день виконує обов'язки судді суддя, який Івано-Франківським судом засуджений за кримінальний злочин - продаж великої партії цигарок, які проходили як речовий доказ по кримінальній справі, яку він і розглядав.
Шановний Леонід Данилович!
Прості люди задають питання: як це все взагалі є можливим, адже ця ситуація, яка склалася в закарпатських судах, і відсутність відповідного реагування контролюючих органів нанівець зводять усі Ваші наміри приборкати корупцію.
Прошу вас вжити передбачених законом термінових заходів.

З повагою Михайло Темнов,
голова ЗОО ВГО "Правозахист", підполковник запасу СБУ.


P.S. Голово Закарпатського апеляційного суду пане А.А. Стрижак!
У зв'язку з тим, що останнім часом, окрім як на телебаченні, побачити вас майже неможливо, я, редактор газети "Правозахист", Михайло Темнов, від імені п'яти інформаційних видань та членів закарпатських обласних організацій "Правозахист" та "Терен" звертаюся до вас із проханням призначити день брифінгу з представниками обласних ЗМІ та правозахисних організацій, на якому ми бажаємо задати особисто Вам та керівництву Закарпатського апеляційного суду багато питань і, головне, почути на них чіткі відповіді.


Рецензии