Шестерка меняет профессию

Горезвісна ментовська шестірка з кожним днем у закарпатців, що займаються бізнесом або мають гроші, асоціюється з рекетирською "кришею". Те, що ми писали раніше за одного з "доблесних" співробітників УБОП (ледь не зірвалось - рекетира) Коноваленко, це тільки один з епізодів "кришування" чи, як вони кажуть, оперативної роботи. Серіал про Коноваленка і його керівних "содругів" - у найближчих номерах.
"Кришування" і рекет УБОПа - це злоякісна ракова пухлина не тільки МВС, але і всього суспільства.
Є така собі фірма "Провайд", якою керує Сегеді Я., "криша" якої об'єднала як колишніх бандитів (зокрема відомого під кличкою "Бескид"), так і дах, яким весь час прикривається і який розхвалює всім пан директор, викрикуючи щоразу прізвище якогось Махтинюка (у народі кажуть, що це співробітник УБОПа).
Бригада не без успіху "розводить" лохів (вибачте за жаргон). Зрозуміло, що в неволі вони не живуть. І саме тому в редакції письмові заяви двох постраждалих на 2 і на 5 тисяч у.о.
Розпочинає роботу директор "Провайду", входячи в довіру з пропозиціями вирішити питання з оформленням житла та землі тощо. Не безплатно, звичайно. Потім, поступово вникаючи в суть справи, переоформляє її на себе. Клієнт перетворюється на третього зайвого. З цього моменту в розробку вступає друга ланка бригади... Директор сідає за масивний стіл, навпроти нього на такий же масивний, тільки стілець сідає "непонятливий", який не одразу починає розуміти, що це не місце для переговорів (свята невинність!), а місце для катувань. Він же клієнт і він же, як ви вже зрозуміли - третій зайвий, якого і катують. Йому зав'язують руки за спиною стільця, на голову надягають целофановий кульок і, коли клієнт "созрел", починається справжня "розмова". Як розповідає один з потерпілих, якого "кинули" на 2000 доларів США, йому дали в руку ручку, а на столі перед ним поклали заготовлений аркуш чистого паперу, на якому потерпілий мусить писати під диктовку те, що йому диктує директор. Отак "жартуючи" з киснем, якого в кульці обмаль, і списуються борги...
P.S. Нині "кришування" стало офіційною і найбільшою статтею прибутків у наших правоохоронних органах. Враховуючи загрозливі тенденції, ми вирішили вийти з пропозицією на Міністерство перевертнів України з пропозицією ввести посаду "головний перевертень Ужгорода", бо навіть серед них, говорячи їхнею мовою, почалась "непонятка" - хто кому "кришує" і хто має отримувати кошти.... Матеріали про ознаки злочину передані в правоохоронні органи.


Рецензии