Удар по раховской мафии

Удар по рахівській мафії
 
Продовжуємо вас, шановні читачі, знайомити зі «службою» в органах того хитрого-хитрого фарбованого лиса, тобто полковника міліції на пенсії Ватрали Юрія Івановича. Після попередніх моїх публікацій про роботу Ватрали в органах, почали відбуватися цікаві події. Коли першу публікацію передрукувала газета «Правозахист» з Інтернет-видання, то редакцію газети відвідали гонці Ватрали з трьомастами доларами США, щоб газета більше не передруковувала матеріали. Коли газета передрукувала й другу публікацію, то працівники рахівської міліції на чолі з Ватралою зупинили машину Укрпошти і вилучили газету «Правозахист», щоправда, незрозуміло, на якій підставі (?), та чи й далі міліція виконує злочинні накази екс-міліціонера? Після цього Ватрала запустив механізм у рахівській міліції: доручив вірному своєму колишньому підлеглому Гамору Василю Федоровичу (сьогодні начальник Ужгородського РВ УМВС) знайти автора за будь-яку ціну. А вірним Гамор став після такої історії. Ватрала хотів зробити своїй дочці юридичну контору в центрі Рахова. На те, що облюбоване приміщення у приватній власності, не зважає. Тим більше, що міліція в руках, прокурор Олаг О. - товариш, голова суду Ємчук В.Е. - кишеньковий і теж свій. І тоді під різними приводами спочатку 5 років переслідують власника, а потім примушують за мізер продати, а як ні, то просто нахабно забирають. Але власника зламати не вдається. Тоді іде майже весь райвідділ міліції на чолі з Гамором В.Ф. Ходять спочатку по сусідах, вриваються в будинки, озброєні, під видом, що шукають власника того приміщення, яке Ватрала вибрав під контору дочці. Таким чином міліція, коли її очолював Ватрала, деморалізувала непокірних. При тому випадку, коли власник тої приміщення побачив, що міліція - це гангстери в погонах, то почав тікати. І тоді Гамор В.Ф. зі службового пістолета стріляє в людину. На щастя, в нас міліція непрофесійна. Гамор зробив шість пострілів і не поцілив. Потім сусіди позбирали гільзи та віддали у внутрішню безпеку міліції для порушення кримінальної справи, та згодам безпека справу просто закриває.
На останній рахівській районній літній сесії Ватрала виступив із звинуваченнями, що хтось у районі боїться його конкуренції і хоче «чесну, порядну» людину «безпідставно» очорнити «брудними» статтями. А всі знають, що він «чесний та порядний». Так наголошував Ватрала раз за разом. Звичайно, всі знають, який «порядний та чесний» Ватрала Ю.І., тому тепер спробуємо нагадати про його «чесність» та «порядність», а конкуренцію Ватралі, після його такої «чесності» та «порядності», думаю, може скласти хіба що Варцаба. У розумінні, хто перший на лаву підсудних.
До речі, про справу про вбивство капітана міліції Мазара Юрія, по якій Ватрала Ю.І. повинен проходити як свідок та співучасник, хоча це ще питання часу. Мовою оригіналу: Верховний Суд України, від 16 грудня 2004 р. Касаційне подання першого заступника Генерального прокурора України задоволено, вирок Рахівського районного суду Закарпатської області від 18 липня 2003 р., ухвалу Апеляційного суду Закарпатської обл. від 10.10.2003 р. щодо Шовака Георгія Вікторовича скасовано, а кримінальну справу направлено на додаткове досудове розслідування. 05.07.2005 р. учасникам процесу (Генеральній прокуратурі та засудженому Шоваку Г.В.) надіслано копії зазначеного рішення Верховного Суду України, а кримінальну справу повернуто до Рахівського районного суду Закарпатської області.
Цікаво як сприйняла рішення Верховного Суду ця «банда» з Ватралою Ю.І., прокурором Олагом О.М. та головою Рахівського суду Ємчуком В.Е. і суддею Апеляційного суду Крегулом, адже вони продалися по 30000 доларів США кожний, як Юда Іскаріотський за 30 срібляників. Цікаво, тепер гроші доведеться повернути Шоваку? Подейкують, що ці співучасники вже домовились з кілером, вираховують, хто в Києві контролював цю справу. Хочеться знати, чи таку «чесність» та «порядність» Ватрала мав на увазі? Чи, може, він вимірює «чесність» та «порядність» методом, коли працював начальником ВБОЗ та згодом начальником Рахівського РВ УМВС і хабар менше трьох тисяч доларів США не брав. Чи, може, як за хабар відкривались на інакомислячих кримінальні справи, а злочинців, гвалтівників відпускали і стосовно них закривались кримінальні справи. Був випадок, як Шорбан з Богдана переїжджав жити у Вінницьку область та перевозив собі біля 25 метрів кубічних дощок для домашніх потреб. То Ватралою особисто було конфісковано дошки, бо нібито неналежно оформлені документи, та згодом пропали і дошки, і неналежні документи. А ті випадки, як під дахом Ватрали забиралися цілі машини пшениці від заробітчан?. Як активно Ватрала “кришував” «лісовим» магнатам? Ватралою було спочатку від районного відділу міліції вилучено земельну ділянку, а згодом ним особисто виходжувалась вся технічна документація під будівництво супермаркету по вул. Шевченка м. Рахова. Подейкують, що такі послуги Ватрала оцінив у 20000 доларів США. Чому замовчується факт убивства мисливця Ігнатюка Павла з Косівської Поляни? Хоча офіційно міліція висунула версію - “застрелився”, але якщо хтось побув на місці того злочину, то просто не може повірити, що застрелилася - не те місце, та й невідомо, звідки на покійнику сліди тортур(?), якщо сам застрелився. Люди подейкують, що у вбивстві Ігнатюка замішаний син тодішнього рахівського головного лікаря Біляка І.П. та син тодішнього заступника голови Рахівської районної адміністрації Пукмана В.В., за що Ватрала теж узяв немалу суму та на додачу як гонорар - ділянку на території лікарні під юридичну консультацію собі та дочці.
А хто відповість за вбивство Бабича у власнім барі в с. Костилівка та інсценований підпал, лиш невідомо, звідки у небіжчика дірка в голові невже від вогню? Поки Бабич був непокірним, неодноразово приїжджали працівники міліції на чолі з Гаморами Іваном та Василем, а деколи й Ватралою і стріляли вгору, пропонуючи Бабичу взяти їх у долю, а як ні, то вони його економічно розорять. Неодноразова стрілянина і погрози відбувалися при свідках.
У наступних публікаціях ми починаємо висвітлювати більш широко всі факти, які вище перераховані, та багато інших про нашого героя хитрого-хитрого фарбованого лиса Ватралу Ю.І.


Рецензии