Не клич

Джастін не любив вечори, тому що потім настає ніч і немає світла, а за його дверима завжди стоїть ця тінь. Все почалося ще в дитинстві, йому почулося, що хтось стукає і він швидко підійшов до дверей.
— Хто там?
Тиша. Він намагався піднятися навшпиньки і заглянути в вічко, але нічого не вийшло. Важко дихаючи, він все ж відчинив. На порозі стояла безформна тінь, не людина і не тварина. Хлопчик швидко зачинив двері, але було вже пізно, це «щось» проникло всередину. Тінь просто ходила за ним нічого не робила і нічого не говорила, лише сильно давила на психіку. Джастін став нервовим і дратівливим, він нікому не міг розповісти про це, ніхто б не повірив.  Через місяць ця тінь зникла, просто настав вечір і ніде її не було. Хлопчик обшукав всю квартиру, так і є – зникла безслідно. На душі у нього стало легко і радісно, він став краще вчитися, завів друзів, запрошував їх додому. Увечері, повертаючись додому, він побачив тінь на сходинках, прискоривши крок він піднявся на свій поверх а тінь продовжувала чекати доки її впустять. Джастін розвернувся і пішов до друга, і повернувся лише під ранок, він зрозумів що головне не відчиняти ввечері двері. Роздратування повернулося. Але потім тінь знову пропала на довгі роки.  Він підріс, у нього з'явилася дівчина, кожен вечір він проводжав її додому і боявся повертатися назад.  А тінь все сиділа на сходинках і чекала коли її впустять, все сильніше давлячи на психіку парубка.
У кожного з нас є така тінь, лише ми мовчимо, бо боїмось, що нам ніхто не повірить.


Рецензии