Фабрика амбициозных невест

Звісно це не таємниця, що активістки Femen, як правило, молоді і красиві дівчата, студентки столичних вузів, незаміжні. Основним інструментом залучення суспільної уваги до себе вважають оголення. Вони надзвичайно амбітні і вважають за можливе для себе оголюватися тільки з високих ідеологічних міркувань. Але роздягнутися - неодмінно. Це вік, коли товар кортить показати обличчям, але зробити це на сторінках рубрики «Шукаю багатого чоловіка» вважають нестерпною вульгарністю. І ось був знайдений вихід.
Мабуть, в глибині душі у кожної активістки Femen жевріє надія отримати від олігарха або хто там буде ось таке повідомлення: «Я довго розглядав фото вашої дупи і, нарешті, побачив душу!».
У числі інших декларацій руху - нерівноправне становище жінки в суспільстві.
Давайте трохи пофантазуємо на цю тему.

Збори в кулуарах.
- Нам закидають в тім, що ми, столичні мешканки, маємо дорогі звички, а говоримо про рівність. Але ж ми ж не за себе. А скільки пригноблених жінок по селах несуть цей непід'ємний тягар? Потрібно полегшити їх працю і домогтися рівності. Є думка донести цю ідею в маси і для цього відправити в регіони наших кращих представників!
- В селі? Перед ким там роздягатися? Що вони розуміють в передовій феміністичної думці?
- Ні, ну чому ж? - Могли б заперечити трактористи. - Дуже навіть розуміємо! Нам це токо давай!
І ось трійка активісток прямо з корабля на бал потрапляє на збори громади в сільраді.
Голова:
- Треба з пташниками щось робити!
Femen:
- Ми можемо допомогти!
Голова:
- Слухаю вас.
- Ми приходимо на пташиний двір і роздягаємось.
- Так і…
- Ну і ..., коротше, збираються навколо мужики, беруть сокири і пилки і ремонтують пташник!
Мужики:
- Зібратись - зберемося! Не питання. Але сокири і пилки ...
Баби:
- Паразити, вам би тільки витріщатися!
Мужики:
- Ну чому ж тільки витріщатися?
Сходка більшістю бабських голосів пропозицію Femen відхиляє.
Увечері, випивши з горя на всіх стакан самогону і розмазуючи туш по щоках, активістки скаржилися одна одній:
- Ніхто не розуміє наших високих прагнень. Одне бидло неосвічене навколо!
Але на наступний ранок закипіла робота на пленері.
- Бабуся, не можна ж так жити, як ви живете! Що ви робите для себе?
- Як же не можна? Вже почитай 80 год так живу. Тобі, дівка, заміж треба. Тільки хто тут тебе таку шалапутную візьме? Їдь-но ти краще в свій Київ.
.............
- За фігурою не стежите!
- А чим тобі моя фігура не подобається ?!
- Подобається в общім. Ну або там за здоров'ям.
- Здоров'я є поки. Не скаржуся.
...............
- І чого мужики в вас такого знаходять?
- Знаходять же!
- Дурні тому що!
............ ..
- Для себе? Не розумію. Коли потрібні один одному, тому і тримаємося разом, а так що ж? Ось мій Іван. Я його погодую, стопку виставлю. Так він і дах підлатає, і паркан підновить, підлогу отремонтує та ще й свинарник розфарбує!
- Ой, свинарник! Ну що ви, справді? Життя вона ж цікавіше свинарника.
- Не кажи, дочка ...

Спочатку баби на них розсердилися, а потім дивляться - шкіра та кістки. Метушаться чогось, бігають. Он навіть роздягатися готові. Незаміжні, ясна річ. А одна взагалі - сама сина виховує. Шкода їх стало.
- Гаразд, - кажуть баби.- Коли треба роздягатися - роздягайтеся, ми подивимося.
- Ну як же? Повинна ж бути ідея, це ж не стриптиз!
- Баба Маня, ідея є? Глафіра?
- Зобов'язати, значить ця, мужиків, щоб щоночі, ну або через день ...
Голоси:
- Правильно! Приструнити їх! Пиво взагалі заборонити - тільки горілку! Надуються пива, ляжуть перед телеком і більше їм нічого не потрібно.
Femen:
- Ось, правильно! А ще нехай посуд миють!
Зал недобре причаївся.
- Це навіщо ж?
- Ну як навіщо? У вас вивільниться час, яке ви зможете присвятити особистим справам.
- Це як? У повії піти? Чи що?
- Ну що ви, справді, навіщо ці крайнощі?
- Ні, дитинко, нам такі ідеї ні до чого.
- Але чому? Ви не розумієте…
- Це ти не розумієш! Куди мужики без нас - і нагодуємо, і випрати, дітлахи знову ж. А так що ж, кожен в свій кут? Немає нам такого не треба!
- Та хіба погано хоч інколи думати про себе?
- Це як? Повією, чи що?
- Ну ось знову! При чому тут повія? Ми ж про рівність говоримо!
- Дак адже, дитинко, і ми про те ж! Тільки у вас, в Києві, рівність, видать, по-іншому розуміють.
.....................
- Ну як з'їздили?
- Дуже продуктивно, - відповідають червоніючи відряджені, згадуючи погляди трактористів.

Як казав класик: «Сховаємо під завісою жалі цю сцену».


Рецензии
Вот уж точно - не в бровь , а в глаз:) Отличная сатира!


Ирина Кузина-Анащенкова   13.09.2012 00:42     Заявить о нарушении
Вы слишком добры, Ирина. Наверное в детстве подбирали бездомных щенков. В любом случае - спасибо!

Алексей Канищев   17.09.2012 16:06   Заявить о нарушении
Нет, щенков не подбирала - не встречала их на улицах. А вот птиц домой приносила и мы их выхаживали. Мама по большей части.

Ирина Кузина-Анащенкова   18.09.2012 01:18   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.