Игра в серфинг. Утро

на декількох гектарах блідої трави, закутої кривими бардюрами, прорізаної дорожками як павутинням встромлені білі сірі близнюки-будівлі, верхівки лайнерів, вкопаних в грунт, однотипові каюти, незмінний пейзаж за вікнами.

пусто,
збиті металевими пластинами соснові двері парадних кряхтять на заіржавілих петлях і гучно гупають об косяки, той звук відлунює по будівлях і мертвій недільній порожнині між ними.

район спить


на даху будинку номер 18/2 рухаються тіні. згорблені, невисокі, тіні людські, рухаються швидко і впевнено як більярдні шари, з одного кута в інший, зіткаються один з одним, утворюють на мить комбінації удвох чи утрьох і знов ховаються за виступами даху.

пориви вітру хитають антени. ті гудять. їм теж не до вподоби та тиша, вони виють просто зі скуки.

на правому крилі даху випрямляються дві фігури. невеликого зросту чоловіки, східне луноподібне обличчя, широке плаття що створене з двох шовкових стрічок червоного і чорного кольору; широкі пояси.

чоловіки тримають довгу, понад три метри планку, що щільно обмотана пестрою тканиною.

 над подвір"ям застигає хмара, трава стає темносірою.

майже одночасно, як близнюки, чоловіки наповнюють груди повітрям і широко відкривши рота беззвучно кричать.

проходить декілька секунд, що здаються в цій мертві тиші годинами;

так само беззвучно з дверей парадного дому 18/2 та 18/4, будівлі навпроти, назустріч друг-другу вибігають дві гнучкі колонни людей; вони так само одягнені в широке плаття, як і дві фігури, що завмерли на даху. Від хуткого бігу їх плаття в"яться за вітром, схоже ніби чоловіки вдягнені в прапори.

Зустрівшись по середині подвір"я між  домами, колони огинають одна-одну з боків, формуючи ярке червоно-чорне коло, що рухається;

Фігури на даху стуляють рота. перекладина, яку вони тримають, починає крутитися і, на хвилях нервового вітру повзе вниз широка смуга чудирнацько вишитої тканини; смуга в"ється, тече хвилями полавно в ценр кола, поки не зіткається з простягнутими цупкими руками фігур в колі.

Мить і вони тримають передні край яскравоі смуги. З кола виступає кожен четвертий і займає своє місце біля краю смуги. з-за спини витягнуто луки, стріли закріплено на кільцях, вшитих у визерунки тканини. натяжіння - і край смуги здіймається догори, спроямваний стрілами на дах будинку 18/4, де його вже чекають дві фігури, дзеркально схожі на тих, що беззвучно дивляться їм у вічі з даху будинка 18/2.

Фігури хапають стрічку за краї  і, перебігши дах, скидають її на інший бік будівлі.

там, на подвірї , вже рухається нове коло червоно-чорних самураїв. все повторюється.


Червона шовкова стрічка вільно висиль між дахами будівель, плавно колишиться, торкається бліклої трави. Вітер гойдає її, грається, пестить. Визерунки стрічки блистять на сонці, їх важко ідентифікувати, рисункі не є кодом чи символов, вони ніби живі, рухаються, змінюються, перетікаючи з одного в інший, безмовно, мов риби, говорять один з одним.

на мить їх рух по площині смуги припиняється, навіть вітер стихнув, чекаючи.

на поверхні узорів проступає одна літера, друга. хвилєю тече по поверхні послання.

"Доброго ранку, Виноградар!"

на подвір"ї знову тихо


Рецензии