Директиви За зелето, туршиите и Брюксел

Още не сме доживели да се сдобием с Директива за зелето, но както се е задал вече туршиеният сезон, нищо по- лесно от това да ни я измислят… Нали си имаме чиновници в Брюксел?!
Тя би могла да регламентира например следното:
„ Туршията да се произвежда само от весели- брюкселски зелки. Те би трябвало добре да са отглеждани (не повече от… на м2) и маркирани с чип, пряко свързан с НАП. Рязането на туршията да се извършва по най- безболезнен за зелките и морковите начин…”  Сиреч- една весела, щастлива туршия… Нали?!
Може! Защо не?!
Може също да регламентират и беднотията ни… Тя би следвало да бъде
изразявана само на ведри-усмихнати демонстрации, на които освен знамената на ЕС и РБ може да се носят плакати с ликовете на щастливото правителство и управата на Парламента. Това е вече гледан филм, ще речете!? Да, ама не!
Глупостите все още предстоят, дами и господа…
И не винете финансовия министър… Той е само едно отгледано далеч на запад юпи! И както си е редно, винаги послушно си им дава… Лептата.
„Който има пари, той командва!” –Бе казал на един конгрес на БКП другарят Живков и е прав и в ден днешен. Сринахме икономиката, енергетиката, образование, медицина, наука…
Сега чакаме… Директиви.
Чакаме. Мърляви просяци на Брюкселски булевард, от които минувачите отвръщат глава…
Чакаме.

Б.Калинов- Странник
14.10.2012г.
Пловдив


Рецензии